2023.10.09 11:39 Dorottya390379 Olvasottság: 106x
1

A kis herceg találkozása a sellőlánnyal

Őszinte leszek, egy üveg bor kellett ennek a filmnek a megnézéséhez, olyan rossz lett. Ha nem nézzük azt, hogy Ariel nem hasonlít Arielre (amit egyébként kis történetalakításokkal és más névvel lehetett volna orvosolni, mivel A kis hableánynak számos feldolgozása létezik), akkor is ott az a probléma, hogy a főszereplő hölgy nem színésznő, s ez nagyon látszik. Semmi arcmimikája nem volt a csajnak, kb. Kristen Stewarttal kezet foghatna az érzelemmentes színjátszás klubban.

S mivel a főszereplő színjátszásán már bukott a sztori, ezért vagy önszántukból, vagy rendezői parancsra (hátha nem tűnik ki a főszereplő szörnyű alakítása annyira) az ismertebb színészek is takarék lángon égtek, meg se erőltették magukat. A CGI olyan rossz volt, főleg, hogy ilyen nagynevű stúdió munkája a film, hogy hitetlenkedve néztem, hogy mégis vajon ki sikkasztotta el azt a rengeteg sok pénzt, amit beleöltek ebbe a paródiába (mert jó szándékkal is csak annak nevezhető). Pedig ha 1993-ban olyan CGI alkotásokra képesek voltak, mint a Jurassic Park, akkor szerintem 2023-ban vérciki ilyen rossz CGI-al előrukkolni. Ahhoz képest, hogy hosszabb lett a sztori, nem történik benne semmi lényeges, sőt inkább unalmasabb lett a mese, hiszen a színészek se akarták eljátszani a szerepeiket.

A kis herceg találkozása a sellőlánnyal

A dalok megvágása és átírása is gagyi lett, s értelmetlen is egy-két helyen. A sirály rapbetétjétől pedig kiütést kaptam. Az egyetlen pozitívum a herceg volt, akinek egy kicsivel több személyiséget adtak, bár ő se tudta eljátszani, hogy vonzónak találja ezt a csajt (talán, ha már mindenképp PC sztorit akartak, akkor esetleg Zendaya jobb választás lett volna a szerepre), s ezt a felejthető alkotást, s a rossz jelmezeket tekintve érthető. A PC-ről még annyit, hogy az örökbefogadásos rész még egész érdekes lehetett volna, de úgy, hogy a sellő is ilyen rasszú, azzal csak erőltetéssé vált az egész történet, s így ez a mondanivaló is csak izzadtságszagú erőlködéssé fajult.

családi | fantasy | kaland | musical | romantikus

A kis hableány egy magával ragadó mese, amely minden korosztály szívét elnyerte. A történet egy fiatal és kíváncsi hableány, Ariel történetét követi nyomon, aki Triton... több»

1