2023.10.10 10:37 Juki-onna Nézhetetlen Olvasottság: <100x
0

Hirtelen felindulásból elkövetett kritikaírás.

Nos, ha ott ülhettem volna az első vetítésen, ahol a film készítői végignézik a kész filmet, akkor szétcincáltam volna a forgatókönyvet, és a filmtekercset eldobtam volna jó messzire, mint egy frizbit. Amennyiben befektetőként néztem volna végig: szétcincáltam volna a forgatókönyvet, és a filmtekercset eldobtam volna jó messzire, mint egy frizbit, és visszakövetelném a pénzem. Owen Browning (Adam Devine) mint főszereplő és producer egyszerre volt a filmkészítés alapköve, és szerintem itt be is kellene fejeznie a pályafutását, és visszavonulni szép csendben. Észre sem vennék, ha ezt megtenné.

Egy-két forgatókönyvírónak is rá kellene jönni, hogy van, amit nem kell erőltetni, mert nem megy. Más elfoglaltságot kellene keresniük maguknak. A filmből hiányzik a humor, és nehéz megmondani, hogy még mi minden. A rengeteg párbeszéd, aminek se füle, se farka az idióta táncok, az éneklés a trezorhoz túl erőltetett és döcögős.

Hirtelen felindulásból elkövetett kritikaírás.

El sem mosolyodtam, és értetlenül és döbbenten néztem végig ezt a filmnek nevezett akármit. Ezzel az erővel én is írhatnék forgatókönyvet, csak az enyémre senki sem kíváncsi, és senki sem fizetne érte. Nos, ezentúl nem érdekelnek sem Evan Turner sem Ben Zazove történetei és Adam Devine színészi játéka sem. Most vakarhatják a fejüket a befektetők is, az egyik (Adam Sandler), akinek lehet, hogy rémálmai vannak. Nekem is rémálmaim lennének a film után is, és a füstbe ment befektetett pénzem után is. Egy petákot nem ér sem a történet, sem a színészi játék. Csapnivaló az egész. Billy McDermott (Pierce Brosnan) is átlagon alul teljesített, a többi színészt nem is érdemes említeni, pedig több ismert arc is felbukkan: Ellen Barkin, Richard Kind, Julie Hagerty, Michael Rooker, Dean Winters. Az alaptörténet felejthető. Owen Browning és menyasszonya, Parker McDermott (Nina Dobrev) összekötni készülnek az életüket. Közben felbukkannak a menyasszony szülei is, akikkel Owen, a vőlegény még sosem találkozott. Később kiderül, hogy a még sosem látott szülők bankrablók, és a jövendőbeli vejük bankját rabolják ki. Miért is sikerült nekik ilyen könnyen? Nos, ennek az információnak elég gyorsan a birtokába jutunk így a film negyedétől elunjuk magunkat, igaz, addig sem izgultunk. Már így leírva is borzasztó a sztori, hát még nézve! Nem túl eredeti a rendezés sem, köszönhetjük Tyler Spindelnek. A zenei aláfestésre nem is emlékszem. A kilencven percet hasznosabb dolgokra is fordíthattam volna, de ki tudta előre? Jó szívvel nem ajánlanám senkinek! Aki nem hiszi, járjon utána! Jó szórakozást hozzá!

akció | krimi | vígjáték

Egy bankigazgató épp élete szerelmét készül feleségül venni, amikor bankját kirabolják. Ráadásul sógorai is a városban vannak, akikre azonnal ráterelődik a gyanú.

0