2023.11.13 17:21 Kóborló Olvasottság: <100x
4

Egy horrorkomédia szinte nulla humorral

Ha minden igaz, akkor jó pár évvel ezelőtt futottam bele ennek a filmnek a DVD változatába egy nagy bevásárlóközpontban. Egy asztal rogyásig volt ömlesztve horrorfilmekkel (talán halloweeni kihelyezésként), és mivel egész meggyőzőre sikeredett a DVD borítója, így arra gondoltam, miért ne érne meg pár száz forintot eme lemez, így hát megvettem. Ha nem csal az emlékezetem, akkor már az első megtekintése sem hagyott túl mély nyomokat bennem, ezért is gondoltam arra, hogy adok egy újbóli esélyt jelen filmünknek (főleg azért is, mert szinte alig maradt meg bennem bármi is vele kapcsolatban). Na mármost azt kell hogy írjam, hogy a horrorkomédiával mint műfajjal némiképp elfogult vagyok, ugyanis ha nem egy kiemelkedő darabjához van szerencsém, hanem mondjuk csak egy átlagoshoz, akkor könnyen elképzelhető, hogy az első megtekintése során egyszerűen nem tudok kellőképpen ráhangolódni, és ezáltal el is könyvelem magamban azt, hogy egy rossz, avagy gyengébb produkciót láttam eme műfajon belül. Talán ez is közrejátszott a Vigyázat, vérfarkas! című film újranézésében. Na de nézzük hát, hogy milyen is lett Juan Martínez Moreno jelen filmje.

Talán azzal kezdeném, hogy maga a film felvezetése egész pofásra sikeredett, ugyanis a történet elején látható képregényes beállításai kellőképpen sikeresek voltak a tekintetben, hogy az alaptörténete képes legyen megragadni a nézőjében, viszont mindez igencsak hamar odavesz sajnos. Ez ráadásul még abból a szempontból is igencsak sajnálatos, hogy úgy körülbelül a film első húsz percét még akár hangulatosnak is írnám le, még úgy is, hogy klisék egész tárházat pufogtatják el ezen játékidő alatt, de az igazán nagy gondok csak ezután következnek be. Ugyanis ahogy a készítők felhasználták a már jól bejáratott klisék tárházát a történet bevezetéséhez, úgy válik a film atmoszférája szinte semmivé. Persze némiképp érezhető, hogy a film forgatókönyvéért és a rendezéséért felelős Juan Martínez Moreno megpróbál ezen dolgokon azért még kozmetikázni valamennyit, ráadásul még egy jókora csavart is belesző a film történetébe, de számomra mindez sokkal inkább érződött amolyan kétségbeesett vergődésnek csupán, ugyanis sem humor, sem pedig horror terén nem tud szórakoztatóvá válni. Valahogy úgy foglalnám össze a film történetét, hogy egyáltalán nem lenne rossz, ha mondjuk vagy a horror, vagy pedig a humor oldalát kidomborította volna.

Egy horrorkomédia szinte nulla humorral

Sajnos a filmbéli karaktereknek sem igazán sikerült emlékezetesre vizsgázniuk nálam, bár itt még azért némiképp reménykedtem abban, hogy legalább a vérfarkasok kivitelezését nem rontják annyira le, hogy végül egy rossz filmként tekintsek majd a Vigyázat, vérfarkas! című produkcióra. Nos, ha csak egy paraszthajszállal is, de legalább eme lények kivitelezése nem sikeredett annyira pocsékra, mint mondjuk a film humortartalma, főleg ha úgy nézem mindezt, hogy talán az egész játékideje alatt egyszer sikerült neki megmosolyogtatnia.

Mindent egybevéve nem lett egy rém rossz alkotás jelen filmünk, sokkal inkább egy könnyen felejthető gyenge produkció, amiben azért némiképp több potencia rejlett, mint amit végül kaptunk.

horror | vígjáték

Mario nem túl sikeres író, szülőfaluja lakói mégis hazahívják egy kis villámlátogatásra. A férfinak fogalma sincs a meghívás valódi okáról, különben be se tenné a... több»

4