2023.12.20 18:43 kabel Olvasottság: 293x
3

A legmesszebb a tucathorrortól

A Amikor a gonosz leselkedik egy bevállalós film. Nem fél elvinni a nézőket olyan helyekre, ahova egyáltalán nem szeretnénk menni. Főszereplői átlagemberek, akik egy olyan elkeseredett helyzetbe kerülnek bele, mely megtöri a valóságukat. A történet pedig mindent nekünk dob a film közepén, és a hangulatot a Mother! klausztrofób vagy a The Father alzheimeres szekvenciáihoz tudnám hasonlítani.

Bár ez a fajta nyomás jelen van később is, a film vége kicsit veszít tempójából. Van itt minden, puffadt emberi hulladék, szellemszállta gyermekek, testrablás és démonok. A főszereplők a leküzdhetetlen ellen küzdenek, a film horrorja metaforikus, de mégis sok destruktív tevékenységre ráhúzható, mely egy kisebb közönséget érinthet. Ha egy elpusztíthatatlan parazita megjelenik, mit teszünk? Két testvért követünk, akik a menekülést választják, azonban ez nem az a fajta dolog, melytől változás nélkül megszabadulhatnak, és a film során durvább és durvább áldozatot vállalnak.

A legmesszebb a tucathorrortól

Az utolsó felvonás egy nem várt irányba kanyarítja a sztorit, melynek jelentősége sajnos csak akkor evidens, ha a rendező nagyon specifikus interpretációját tudjuk. Erre azonban kicsi az esély, és sajnos ebben rejlik a film gyengéje is. Ez a lezárás elég véletlenszerűnek hat így, nem igazán kapcsolódik a film korábbi elemeihez. Az undorfaktor itt is magas, és nem lépnek ki karakterek a szerepükből, de mégis furcsának hat. Mindezek ellenére, ez talán az év második legérdekesebb horrorja egy meglepően eredeti sztorival. Az a fajta film, ahol azon gondolkozol, a horror mi lehet pontosan, mert egyszerre ijesztőnek és messziről ismerősnek is hat. Látszik, hogy a készítők rengeteg időt fektettek bele, és nyilvánvaló, hogy a sztori nem ok nélkül alakul úgy, ahogy alakul. Mindenképpen érdemes legalább egyszer megnézni, ha a gyomrunk bírja az ilyesmit.

horror

Egy messzi faluban két testvér egy démon által megszállt férfit talál egy szegény családnál. Még a szertartás előtt megölték az ördögűzőt rejtélyes módon, a gonosz pedig... több»

3