2023.12.20 21:35 Ahoj poplacsek Olvasottság: <100x
0

4/10, rosszul öregedett

A film klasszikus vígjátéki keretek között mozog, így megérdemelne akár 3 csillagot is, mint egy egyszer nézhető átlagos darab, de nézés közben nem tudtam túltenni magamat azon, hogy 22 évvel ezelőtt mennyivel alacsonyabbak voltak a filmkészítéssel szemben támasztott elvárások és szakmai követelmények.

Charlie Sheen úgy játszik, hogy végig arra fókuszál, hogy megnyerő legyen a tekintete és a mosolya, semmi előnytelen mimika, séró belőve, nagyon művi az egész. Még azt is modoros megnyerőséggel reagálja le (a forgatókönyvben nyilván az volt írva, hogy felháborodva és sokkolódva), amikor egy modern művész, aki a seggébe pumpált festék kilövésével festi meg a vásznait nyilvános performansz alkalmával, némi ilyen festékkel arcon lövi. Sheen természetesen ebben a jelenetben se engedi kibillenteni magát a kissé

4/10, rosszul öregedett

Szerednyey Béla-s megnyerő playboy szerepből. Utólag látszik, hogy igencsak túlértékelt színész volt a maga idejében, mielőtt teljesen levitézlett, és a képességeinek megfelelő helyére (süllyesztő) került. Hihetetlen, hogy valamikor az a húzónév volt, aki bevitte a mozikba a nézőket. Eskü, nem értem, ez hogy volt lehetséges.

A női fő- és mellékszereplőgárda pedig gyanús, hogy még a Weinstein botrány előtt bevált casting technikák alapján kapott szerepet, közülük a tehetségével kilóg Rosanna Arquette, így lehet, hogy ő éppenséggel képességi alapon szerepelt... A többiek némelyike tévésorozat-színészként keresi a kenyerét manapság, másikuk ZS kategóriás filmekben kamatoztatja az előnyös genetikáját látványelemként. Olyan, aki A kategóriás filmben játszik, nincs közöttük. Tisztelet az említett kivételnek.

Emancipációs szempontból is nagyon érződik, hogy mennyire más világ volt akkortájt, az itt-ott túltengő férfisovinizmustól fasziként is volt némi szekunder szégyenérzetem, és éreztem, ahogy fel-felhorgad bennem a feminista.

Többet, jobbat vártam.

romantikus | vígjáték

Ryan Turnert (Charlie Sheen), a törtető brókert egy befolyásos gazdag milliomos, Donald Simpson (Barry Newman) csúnyán csőbe húzza, melynek következtében elveszíti mindenét: a... több»

0