2023.12.21 22:00 Ahoj poplacsek Olvasottság: 2338x
2

10/10, bár úgy látom, megosztó

Ez a film szerintem zseniális, de látom az IMDb hozzászólások tömegén is, meg a magyar mozis hozzászólásokban is, hogy talán több embernél vágja ki a biztosítékot, hogy mekkora sz*r. Meg hogy befejezetlen.

Dehogy befejezetlen, nagyon szép és kerek befejezése van. Ez egyfajta világvége film, tele baljós jelenségekkel, de a lényeg nem a pszichothriller elemeken van, ez egy társadalomkritika, de az intelligensebb fajtából, nem ilyen nenézzfeles agresszív sulykolás.

10/10, bár úgy látom, megosztó

Julia Roberts simán jó, mint ahogy szokta, Ethan Hawke rohadtul jól alakít ebben a helyzetben, nagyon jól áll neki a helyzet, kimagaslóan játszik. Farrah Mackenzie is nagyon jó választás volt a castingnál, a karakterében van valami tehetetlenség közben bekattanós, ami felidézi a Ragyogásból Jack feleségének a karakterét, csak ő itt lánygyermek formájában adja elő a figurát.

Vannak elemek, amik nélkülözik a logikát, de ezeket el kell engedni, helyette érdemes a lényegre fókuszálni. Persze, mi az, hogy van villany meg ivóvízellátás, meg hogyhogy még senki nem tűnt fel a környéken a pár óra járóföldre lévő New Yorkból, pláne a hídkapcsolatot se igénylő, és 1-2 óra sétára lévő Newark környékéről. Az az igazság, hogy ha a rendező ragaszkodik ezekhez a logikai elemekhez, akkor el kellett volna engednie egy csomó metaforikus hatást.

Engem végig odaszögezett a képernyő elé, nagyon meg volt csinálva, de nem merek ajánlást tenni, mert nem mindenkinek való, mint kiderült a filmes fórumokon zajló háborgásból. Fogyasszátok saját felelősségre, előtte kérdezzétek meg kezelőorvosotokat, gyógyszerészeteket.

dráma

Egy család kirándulása egy luxusházba baljós fordulatot vesz, amikor egy kibertámadás kiiktatja az eszközeiket, és két idegen jelenik meg az ajtóban, akik egy közelgő... több»

2