2024.01.18 10:11 Juki-onna Nézhetetlen Olvasottság: <100x
0

Most mi van? Teljesen összezavartak!

Egy kritikában azt olvastam, hogy Marcel egy kagyló. Akkor döntsük már el, hogy micsoda! Csiga vagy kagyló? A csigának két szeme van, Marcelnak csak egy, ha jól láttam. A kagylók meg fej nélküliek a Wikipédia szerint. Összezavartak! Az eredeti címben kagyló van, de legyen csiga! Nem értettem, hogy miért készül egy dokumentumfilm egy puhatestűről.

Nem írom, hogy kagyló, mert lehet, hogy csiga! Miért van kiemelve, hogy lábbelis? A nagyiján is volt cipő! Az nem tűnt fel senkinek? Én egyből kiszúrtam! Melyik korosztálynak készítették ezt a filmet, mert az első tíz percben elhangzott, hogy: basszus és a francba szavak. Nem hinném, hogy egy ötévesnek ezeket a szavak ismerni kellene, de ez az én véleményem! Viszont azt elérték ezzel, hogy ledöbbenjek. Azt hittem, hogy egy cuki történetbe csöppenek, de nem találtam benne semmi cukisat! Inkább unalmas, egyhangú, vontatott az egész. Egy aranyos történetbe nem illik bele, hogy elbúcsúzik az eltűnt rokonaitól.

Most mi van? Teljesen összezavartak!

Én azt gondolom, hogy elvitte őket a dagály, ha kagylókról van szó, vagy odébb másztak, ha csigákról van szó. Bárhogy is legyen, nem passzol ebbe a történetbe. (Az elvesztett szeretteinket akarják megértetni velük? Nem sikerült!) Meg akarták ríkatni a gyerekeket? A csiga vagy kagyló, ahogy a teniszlabdában bujkál, és pattog le a lépcsőn, ebben mi az aranyos? Ő jól érezte magát, de én nem! El sem mosolyodtam! Külföldi kritikák öt pontosra, vagyis a maximumra értékelték, én nézhetetlenre fogom! Semmi nem fogott meg, sem a figurák, sem a mese, sem a környezet, sem a párbeszéd. Ültem bambán, és azon törtem a fejem, hogy kerültem ide? Csak egy kis kikapcsolódásra vágytam volna, ehelyett kaptam egy zavaros történetet, amin azóta is agyalok. Még a 2001: Űrodüsszeián sem agyaltam ennyit! Szerintem a forgatókönyvírók közül valaki úgy ébredt reggel, hogy „írjunk egy történetet egy puhatestűről!” Mekkora ász lesz! Nem lett az! Rossz volt a forgatókönyvírók: Dean Fleischer-Camp, Nick Paley és Jenny Slate munkája. A rendező: Dean Fleischer-Camp, nem is értem, hogy miért csinálta meg ezt a filmet. Mivel Dean Fleischer-Camp a rendező és egyben az egyik forgatókönyvíró, kezdek gyanakodni, hogy Ő ébredt úgy, hogy kell egy ilyen film a közönségnek, mert elveszettek lennénk nélküle! Nem, és újra nem! Számomra nézhetetlen!

vígjáték

SkyShowtime (2023.08.14.)

A Marcel nevű puhatestű lényről szóló animációs rövidfilm nagyjátékfilmes adaptációja. több»

0