2024.01.28 12:34 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Gumibácsi repked! Jó neki!

Mr. Victor Salva ismét belevágott!

Azt, hogy mi a fenéért, senki nem tudja, de hajrá, gondolta, jöjjön a második rész, ami napokkal az első után jött, és lám, Gumibácsink megint összeállt, és gyilkolásra kész!

Gumibácsi repked! Jó neki!

Justin Long azért itt nagy dolgokat már nem csinál, ő eleve itt már halálra volt ítélve...

Az ügyeletes eyecandy, Minxie (Nicki Aycox) és kissé bénácska társai, Scott (Eric Nenninger), Rhonda (Marieh Delfino), Deaundre (Garikayi Mutambirwa) és Dante (Al Santos)...

Na szóval. A középiskolás baseballcsapat fiataljai lerobbannak a rossz hírű 9-es úton (mi a faxtól rossz hírű amúgy?), és legnagyobb örömünkre Gumibácsi éppen arra repked...

És ha már arra repked, hát vacsorázni is támad kedve. Salva nem fárasztotta magát minőségileg és ötletügyileg, gyerünk, busz lerobban, visítás, busz körül körözés, kissé finomkodós gyilkosságok. Sajnos a keményvonalas gore itt már nem játszik!

Nem jelentkezik szignifikánsan, amit nem értek, hiszen ez egy horrorfilm, ami éppen arról szólna, hogy csorogjon a vér, szakadjanak a végtagok, hiszen a szubzsáner erre kötelezi a rendezőt!

Ez egy egzakt dolog, a vígjátékokon röhögünk, a drámákon sírunk, a horrorfilmeken pedig rettegünk...

Vagyis nagy átlagban.

Itt nincs látnok, mint az első részben, itt egy csaj kezd el hallucinálni, hogy mindenki meghal! Na de Mr. Victor Salva! Mintha ezt én már láttam volna Freddy barátunk „támogatásával.”

Tényleg nagyon minimalista film, semmi olyan extrával, amire fogunk emlékezni, vagy netalán felidézni. Sikoltozó tinik (tinik? kis túlzással), egy éhes Gumibácsi, egy rossz rendezés, gyenge zenével, köszönhető Bennett Salvay-nak, és nagyon gyenge operatőri munka, köszi, Don E. FauntLeRoy, akinek a nevét nehezebb leírni, mint beszélni a munkásságáról...

Lehetett volna egy izgalmasabb küzdelem a szörny és a csapattagok között, egy jó és érdekes helyszín (a buszon kívül), egy véresebb vonalvezetés és jobb színészek.

Szerencsére az a helyi b.rom, aki a legszerencsétlenebb volt a buszon, legalább hamar terítékre került.

Tanulság?

Ne kínozzam magam!

Legalább a filmekkel ne!

Szóval, az IMDb-n 70 ezer véleményt követően 5,7/10-es, a TMDB-n 1517 értékelés után 61%, nálam kettő csillag és 30% csak! Pontosan elég ennyi!

2/3-nyi fárasztás...

Sztrapacska szalonnával, túróval és tejföllel, hozzá jéghideg bubis víz!

Mert az ebéd nagyon fontos, mint horrorfilmben az izgalom és rettegés!

horror

Újra visszatér a huszonhárom évente huszonhárom napig táplálkozó szárnyas, húsevõ bestia. Eledelül ezúttal egy középiskolai baseballcsapat szolgál. A mérkõzést követõen... több»

1