2024.02.10 08:44 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
2

Egy véres nyomozás!

Ben Affleck el akarta vinni a főszerepet, de aztán maga helyett Casey Affleckre osztotta a karaktert, és milyen jól tette...

És milyen jó lett a film is!

Egy véres nyomozás!

A Dennis Lehane-regény és immár a filmes adaptációja is nagyot ütött...

Persze számomra kérdéses volt, hogy ezt Ben Affleck hogyan oldja meg, és jelentem, egy jó kis mozi kerekedett ki belőle!

Nézzük csak a sztorit!

Boston egyik legszegényebb negyedében eltűnik egy kislány, Amanda (Madeline O' Brien), és az ügy hatalmas sajtót kap, a család is kétségbeesetten keresi a kislányt, és felbérelnek két magánnyomozót, Patrick Kenzie-t (Casey Affleck) és a gyönyörű Angie Gennarót (Michelle Monaghan), akik a filmben és a magánéletükben is egy párt alkotnak...

Persze a rendőrség is nagyon meg akarja találni a kislányt, és a rendőrfőnök, Doyle (Morgan Freeman) is kirendel két tapasztalt nyomozót, Bressant-ot (Ed Harris) és Poole-t (John Ashton), hogy kövessék az ügyet, keressék a kislányt, és persze figyeljék a két magánnyomozót...

Ben Affleck nagyon eltalálta a fehér nyomornegyed szürreális képeit. Drog, ital, munkanélküliség, kilátástalanság...

Tökéletesen ábrázolja a meggyötört arcokat, a teljesen lepukkant utcákat, és szinte ordít a fájdalom az emberek arcáról, vonásairól!

Affleck mint rendező nem debütált rosszul, és egy remek kezdet volt a film.

Sajnos a színészek közül egy-kettő nem teljesített túl jól, hiszen Michelle Monaghan (szinte észrevehetetlen volt) és John Aston sem adott hozzá pluszt a filmhez!

Aki viszont még nekem személy szerint nagyon tetszett, az Helene McCready karaktere (Amy Ryan), aki nagyon jól hozta a kétségbeesett, összetört, de mégis talpraesett anyát.

Egy izgalmas thriller, tele fordulatokkal és izgalmakkal, egy kifejezetten tetszetős csavarral a végén!

Láttam már jobbat is, de nem kell tőle megijedni, simán fogyasztható!

Az IMDb-n 290 ezer véleményezés után 7,6/10-es, a TMDB-n 3524 vélemény után 73%, nálam négy csillag és 70%...

Ben Affleck pedig elindította rendezői karrierjét!

dráma | krimi | misztikus | thriller

A négyéves kislány Amanda McCready váratlanul eltűnik otthonából.Mivel a rendőrségi nyomozás eredménytelennek tűnik a  kislány kétségbeesett nagyszülei felbérelnek két... több»

2