2024.02.16 18:17 Juki-onna Olvasottság: 120x
0

Én egy kicsivel több közelharcra számítottam

Kicsit lassú tempójú a film, de lehet, hogy csak nekem. Megnéztem az első évad öt részét, és nem igazán voltam lenyűgözve tőle. Nem éreztem semmi izgalmat, pedig szeretem a háborús filmeket, ha jók. A levegőben a jelenetek olyan semmilyenek lettek, de hiszen itt van már a CGI! Miért nem lehetett olyan jeleneteket összehozni, ahol mondjuk a két ellenséges pilótagép egymás mellé repül, vagy hasonlók? Itt csak pörgünk a célzó helyről, hol a gép tetején, hol a gép alján, kis füstpamacsokat eregetünk, vagy azokba lövünk, már ebben sem vagyok biztos.

A pilótákban tetszik, hogy vannak kabaláik, vagy egy kutyusuk, mint Clevennek (Austin Butler), az egyetlen jó pasinak a filmben. Tetszik, hogy mielőtt felszállnak, vagy már leszálltak a gépről, megsimogatják a gépet. Ezt a mai napig látom az amerikai pilótáknál. Mindig hozzáérnek a gépükhöz.

Én egy kicsivel több közelharcra számítottam

Szinte összeforr a lelkük. Ez nagyon szép! Visszatérve a filmhez, 1943-ban nem vágták rövidre a katonák haját? Túl sok a rövid hajhoz képest a hosszú hajú katona. És ezek a bajszok? Hogy is hívták ezt régen? Macskabajusznak? Teljesen elrontja az összképet. Clevennek miért nincs bajsza? Mert Ő a legjobb pasi a filmben. Végignézve a sorozatot, be kell vallanom, hogy a harmadik részt bealudtam, de azért pótoltam, de úgy érzem, nem veszítettem sokat. Így az ötödik rész végére érve úgy érzem, maradt egy csomó elvarratlan szál, és ez nem jó. Ki tudja, meddig húzzák a sztorit? Még hány évadot kell végignéznünk, hogy megtudjuk, kivel mi történt? És újra felteszem a nagy kérdést, hol maradtak a jó, kockahasú, rágózó, napszemüveges, laza pasik? Akik miatt rögtön belecsavarodunk a sorozatba, mint például a Peaky Blindersbe? Valahol elhagyták a nézőt, úgy a történettel, mint a jó pasikkal. Kezd kicsit rétes hosszúságú lenni a film. Ebből a regényből szerintem egy nagyfilmet kellett volna csinálni, még ha három órás is lenne, de ott több információt, látnivalót és izgalmat kaptunk volna, főleg én! (Már nyúltam volna a fiókomba! Egy barátom elolvasta pár kritikámat, azt mondta, „Te aztán szereted a katonákat!”) Persze ez az én véleményem. Mindenkinek más az ízlése. Én nem szeretek rágódni egy sztorin sokáig, mert elunom. Az, hogy „Zsigeri izgalommal nyit Spielbergék új háborús sorozata” a Port.hu oldaláról, számomra egy kicsit túlzás így az öt rész után. Nem izgultam, nem éltem át semmilyen izgalmas jelenetet. Azóta is keresem az eltűnt Clevent! (Bár mintha a filmben Bucknak hívták volna.) Semmit nem láttam, semmit nem éreztem, és ez a legrosszabb! Biztosan a forgatókönyv nagyon jó, de valahol elcsúszott a dolog! Egyszer nézhető szerintem, de ez is az én véleményem!

akció | dráma | thriller

A Donald L. Miller azonos című könyve alapján és John Orloff forgatókönyvével készült Masters of the Air a 100. bombázócsoport (a „Véres Század”) tagjainak sorsát követi,... több»

0