2024.03.25 21:56 Ahoj poplacsek Olvasottság: <100x
0

6/10 – A film 2002-es, de 1982-esnek tűnik.

Lassú és kicsit lapos pszichotriller jellegű film az ezredforduló környékéről. Amikor azt mondom, hogy lassú és kicsit lapos, azt úgy értem, hogy egészen hihetetlen, hogy három évvel olyan filmek után, mint a Harcosok klubja vagy a Mátrix, hét évvel a Trainspotting és nyolc évvel a Ponyvaregény után kapunk egy filmet, amelyik olyan, mintha a felsoroltak előtt 10-20 évvel csinálták volna.

A készítők nem törekedtek progresszivitásra, nem vetettek be semmilyen modern filmes eszközt, minden nagyon old school, de ez nem tudatos stílusválasztás, mindössze így sikerült.

6/10 – A film 2002-es, de 1982-esnek tűnik.

Samuel L. Jackson jól játszik, Ben Affleck könnyen felejthető, William Hurt jó, de csak összesen 3-4 percet játszik. Tóth Nikolett játéka ihlet nélküli, külsőre pedig ezúttal úgy fest, mint egy öltönyös nőimitátor. Ja igen, a film a túlméretes öltönyök és öltönyös kabátok idején készült, milyen jó, hogy elmúlt az a hülye divat.

A sztori szerint a manhattani gonosz karvaly ügyvédi iroda fiatal partner jogásza koccan a tisztességes, de gondokkal küzdő/válságon átmenő afroamerikai családapával, amiből mindkettejük szorgalmas, kitartóan rossz döntéseinek köszönhetően egy konfliktussorozat alakul ki.

A nem túl lebilincselő történetvezetéshez időnként kifejezetten méltatlanul ZS kategóriás pillanatok is társulnak.

Aki el tud vonatkoztatni a muzealitástól és a helyenként gagyi történésektől, és képes kiülni a ráérős tempót, az összességében azért kap egy OK filmet. Ha valaki meg úgy dönt, hogy kihagyja, annak se kell kétségek közt tipródnia, nem volt benne olyan hozzáadott érték, amiről kár lenne lemaradni.

dráma | thriller

A menő ügyvéd, Gavin Banek (Ben Affleck) késésben van a bíróságról, és igyekszik átverekedni magát a csúcsforgalmon. Egy másik sávban Doyle Gipson (Samuel L. Jackson) szintén... több»

0