2024.04.04 01:20 Piczil Zsolt Olvasottság: <100x
0

A szintetikus szerelem szép, és nem műanyag ízű. 1. helyezett.

Miért a Blade Runner 2049 a második helyezett nálam? Hogyan lehet jobb a program-program szerelemnél az Alita, amiben ráadásul nem is tisztán szintetikus android, hanem „csak” kiborg szerepel? Mert mindkettő látványban kb. ugyanolyan lenyűgöző számomra, a történet viszont sokkal tisztábban romantikus. Nekem legalábbis egy modernizált Rómeó és Júlia történetszerű, hiába mondja a feleségem, „ez csak a férfiak Twillight története”. Szerintem csak a féltékenység beszél belőle, belőlem meg a romantika.

Hehe. Rosa Salazar (Alita) jó előjátékosa a CGI alaknak, mely viseli a manga-képregény eredet bizonyos jeleit, Keean Johnson (Hugo) viszont mindenfajta digitális smink nélkül remekül, szimpatikusan játssza a neo-Rómeó kissé csibészes karakterét. Szóval érzékeny lelkem megremegett, amikor láttam eme két ifjú lélek bimbódzó szerelmét, még akkor is, ha NEKEM nagyon idegen lenne egy fém-műanyag android testet taperolni. Ami ráadásul 300 éves emberi agyhoz tartozik.

A szintetikus szerelem szép, és nem műanyag ízű. 1. helyezett.

PONT EZÉRT, amikor elhittem, Hugo tényleg nem látja másnak kedvesét, mint aminek a lány maga érzi, és ez áttörte az én előítéleteimet is, akkor azt mondtam, „igen, tudok sírni ezen a szerelmi történeten”. Az adaptálódásban biztos, hogy az is segítettet, hogy remek magyar szinkronhangot kapott a kiborg lány. Ehh, a teljes magyar szinkron csodálatos, csakúgy mint az egész film. Egy rajongó zenei videóklipet vágott össze a YouTube-on: love Blade Runner 2049 edit címmel, a robot romantikázóknak (csoda szép). Én viszont azt mondom, a YouTube-on nincs szebb, mint az: Alita Battle Angel "Unstoppable" (szintén rajongói) klip. Nekem EZ a hivatalos, szerves emberi agy és lelki véleményem erről a témáról.

akció | kaland | sci-fi | thriller

A távoli jövőben Ido, az orvos Iron City roncstelepén egy különleges kiborgra bukkan. Alitának semmilyen emléke sincs a múltjáról, minden új számára ebben a világban. Ido... több»

0