2024.04.28 20:26 Kóborló Nézhetetlen Olvasottság: <100x
1

A híresen hírhedt Asylum-filmek gyöngyszemei: 666: A gyermek

A 2024-es év során immáron negyedik alkalommal ültünk össze a filmes barátaimmal, hogy egy film erejéig figyelmünket a trash filmgyártásra szegezzük. Ezúttal némileg megbontottunk egy bizonyos sormintát, ugyanis az eddigi trash horrorfilmjeink mindegyike a cápákkal volt kapcsolatos, de a közismerten rossz filmjeiről ismert Asylum filmstúdiónak ezúttal egy Ómen-koppintása került képernyőre. Szóval mártózzunk meg ismételten abban a bizonyos trash tartályban, és lássuk, hogy milyen is lett a 666: A gyermek című produkció!

Az 1997-ben alapított The Asylum filmstúdió felhozatalában, legjobb tudomásom szerint, leginkább efféle alkotások láttak napvilágot, tehát akik rajonganak a trash filmgyártásért, itt megtalálhatnak szinte minden műfajt kényük-kedvükre. Jelen filmünk egy úgynevezett mockbuster lenne, ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy végy egy híres filmet (jelen esetben egy hatalmas horror klasszikust, méghozzá az 1976-os Óment), és az Asylum stúdió ebből készítette el a saját verzióját.

A híresen hírhedt Asylum-filmek gyöngyszemei: 666: A gyermek

A 666: A gyermek című film DVD-lemezére valamikor sok-sok évvel ezelőtt akadtam rá egy hipermarketben, ahol egy hatalmas asztalba voltak beömlesztve a DVD-lemezek, és bőszen hirdették, hogy eme asztalban minden film száz forintba kerül. Mivel jelen filmünk valahol a kupac tetején várakozott arra, hogy valaki kiválassza magának, így én lettem az a balek, aki kifizette és magával vitte az otthoni gyűjteményébe. Mondanom sem kell, hogy pár perc után kikapcsoltam anno akkor, és azóta is csak arra várt jelen alkotásunk, hogy beteljesítse az évekkel ezelőtt belefektetett száz forintnyi bizodalmamat.

Magáról a történetéről csupán annyit írnék, hogy nyomokban tartalmaz olyan filmbéli hasonlóságokat, amelyek némileg ismerősként hathattak a film alapjául szolgáló Ómenből. Ha létezik bármifajta trash-mérő, akkor a Benjamin Henry fejéből kipattant történet valószínűleg egy igencsak felső szintet képviselhet eme mérőskálán, mert hát ennyire borzalmas minőséghez igencsak ritkán lehet szerencséje a nézőnek. Semmi, ismétlem semmi olyan dolgot nem tudnék megemlíteni a történetből, ami akárcsak egypercnyi élményt tudott volna nyújtani számomra eme rövidke játékidejű film alatt.

Az efféle ssylumos történeteknél azért lehet általában abban bizakodni, hogy a film annyira rossz lesz, hogy talán valahol már szórakoztatóvá is tud válni, de jelen filmünk esetében ez nem következett be. Pokolian ZS kategóriás dialógusok, értelmetlen jelenetek tömkelege, fájóan egybites filmbéli karakterek, amelyeket elképesztően gyenge színészi alakításokkal gazdagítanak, és mindezt még megfejelik olyan rém gyenge látványvilággal, hogy jómagam szinte visszasírtam a cápás trash filmekből oly szórakoztatóan borzalmas CGI technikát.

A film végén feltettem magamban ama kérdést, hogy volt-e eme produkcióban bármi olyan dolog, amit akárcsak egy pillanatra is lehetett értékelni, és hát arra jutottam, hogy legalább rövid volt.

Összegezve a 666: A gyermek című film egy rendkívül amatőr és végtelenül vontatott produkció volt, ami mind az IMDb oldalán (jelenleg 2.9 csillagon áll), mind pedig itt, a Mafab oldalán (jelenleg 25%-on áll) magasan túlértékelt, még a trash kategórián belül is, jómagam pedig még az egy csillagot sem tudtam megadni rá.

horror

Egy repülőgép-szerencsétlenségnek egyetlen túlélője van, egy kisfiú. Örökbefogadják őt, azonban a szülők idővel rájönnek, hogy a fiú egy szörnyeteg. több»

1