10 érdekesség a Ponyvaregényről, amiről eddig talán nem hallottál

Ha van kultfilm, amit mindenki ismer, akkor az a Ponyvaregény. Az 1994-es Quentin Tarantino mozi máig ezernyi kérdést vet fel, amelyre a közösségi médiában a rajongók egymás közt vitatkozva próbálnak meg választ találni. De nem csak a film érdekes, hanem a forgatása is az volt. A Cinemablend magazin össze is gyűjtött tíz érdekes tényt a kulisszák mögötti munkáról, amelyekről eddig talán nem hallottatok. Íme:

1. A filmben Quentin Tarantino is szerepel, azokat a jeleneteket pedig, ahol őt is láthatjuk, barátja, Robert Rodriguez rendezte.

2. John Travolta semmit sem bízott a véletlenre a karaktere megformálásakor, még egy korábbi heroinfüggő tanácsait is kikérte a hiteles alakítás kedvéért.

3. Vincent Vega karakterét Quentin Tarantino eredetileg Michael Madsen nek írta, de a színész nem vállalt a szerepet.

4. Pedig Daniel Day-Lewis is piszkosul vágyott Vincent Vega szerepére, de végül mégis John Travolta kapta meg.

5. A filmben nem kevesebb, mint 431 káromkodás hallható, ennek több mint a felét, 265-öt a bizonyos F-betűs szó tette ki.

6. A híres táncjelenet azért sikerült olyan egyedire, könnyedre és hitelesre, mert valójában nagy részét John Travolta és Uma Thurman improvizálta.

7. Samuel L. Jackson csak az utolsó meghallgatáson kapta meg Jules Winnfield szerepét, akkor is csak azért, mert véletlenül összekeverték Laurence Fishburnenel, ami piszkosul felbosszantotta.

8. A filmben látható mutatós vörös Chevrolet Malibu Quentin Tarantino autója. Illetve csak volt, mert ellopták. Igaz, húsz évvel később megkerült.

9. A Ponyvaregény az eredeti elképzelés szerint egy antológia lett volna, amelyet három rendező hozott volna össze.

10. Bár volt ötlete hozzá, Quentin Tarantino sosem dolgozta ki részletesebben, ezért nem készült sosem előzménytörténet a filmhez.

dráma | krimi

SkyShowtime (2023.02.14.)

Vincent és Jules, a két tökös behajtó és bérgyilkos feladata, hogy főnöküknek visszaszerezzenek egy fontos aktatáskát. Jules azonban, miután csodával határos módon túlél... több»