55 napig forgatták a Trónok harca csatajelenetét

A Trónok harca kirobbanó és egyre növekvő sikere nem csak abban nyilvánul meg, hogy egyre több és több ember várja egy inkább fesztültebben a folytatást – vagyis a sorozat utolsó évadát -, hanem magán a sorozaton is le lehet mérni a változást.

A széria első és utolsó részei között ordítóan nagy a különbség technikában, költségvetésben és terjedelemben is – nem véletlen, hogy az HBO és az alkotók a még készülő utolsó évadot összesen 6 részre kurtították, hogy maximalizálni lehessen a produkció és az egyes részek értékét.

Az utolsó évad egy dologban biztos, hogy túl fogja szárnyalni az eddigieket – és minden bizonnyal sok hasonló tévés produkciót is. A sorozat rendezőasszisztense, Jonathan Quinlan nemrég egy azóta már törölt Instagram-posztban köszönte meg a stábnak azt az elképesztő munkát, amit beletettek egy 55 napig forgatott csatajelenetbe. Igen, a szám ennyi: a sorozat egyik jelenetét 55 napig vették fel.

Quinlan posztjában megköszöni, hogy a kollégái szó nélkül tűrték az időjárás viszontagságait és a kellemetlenségeket, és ugyan azt a több tízmillió tévénézőt majd nem fogja érdekelni, hogy mekkora munka lehetett ezt összehozni – de annyit érzékelnek majd belőle, hogy ilyen eddig még nem született, mint az ő kezeik alatt.

Csak viszonyításképp: egy átlagos tévésorozat esetén egy epizódot vesznek fel egy hét alatt – nem pedig 55 napig egyetlen csatajelenetet. De hát a Trónok harca nem egy átlagos sorozat.

Már csak az a kérdés, hogy pontosan mit is kellett ilyen sokáig forgatni? Csak nem az élők és a holtak csatáját, amire mindenki annyira vár? Jövő áprilisban majd okosabban leszünk.