Végre eljött a hónap, amikor Greta Gerwig Barbie filmje a mozikba érkezik!

Ennek alkalmából hoztunk egy válogatást egyik kedvenc ausztrálunk, a csodálatos Margot Robbie életéből. 9 dolog, amit - talán még - nem tudtál a színésznőről!

1. Rövid ideig egy jégkorongligában játszott, amikor Ausztráliából New Yorkba költözött

Robbie 2017-ben a W magazinnak elmondta, annyira nagy rajongója volt a Kerge kacsák filmeknek, hogy hokizni akart. Ezért csatlakozott egy csapathoz, amikor először költözött Amerikába. Az NBC The Tonight Show Starring Jimmy Fallon című műsorában 2017 októberében Robbie elmesélte, hogy rövid ideig egy jégkorongligában játszott, amikor nem volt színészi munkája. A sportág iránti rajongása olyan erős volt, hogy egyszer Halloween alkalmából barátaival együtt a Kerge kacsáknak öltöztek be, és "repülő V alakzatban" sétáltak körbe NY-ban. 

2. Ha nem színész lenne, akkor pirotechnikával vagy speciális effektekkel foglalkozna

Robbie 2019-ben osztotta meg a vicces tényt a BuzzFeeddel, miután elárulta, hogy gyerekkori vágyai között szerepelt, hogy szállodatulajdonos vagy bűvész legyen: "Valamilyen minőségben filmforgatáson kellene lennem akkor is" - mondta - "A filmvilág túlságosan hiányozna."

3. Annyira szereti a Harry Pottert, hogy egyszer azt hazudta egy optikusnak, hogy szemüvegre van szüksége a látáshoz

"Ha a Harry Potterről van szó, én egy hatalmas, hatalmas kocka vagyok" - mondta a BBC The Graham Norton Show című műsorában 2020-ban. A színésznő gyerekkorában az egyik születésnapját a HP könyvek egyikének olvasásával töltötte, méghozzá olyan szemüveggel, amire nem is volt szüksége: "Hazudtam az optikusnak, mert olyan szemüveget akartam, mint Harryé". 

És, hogy hogyan kezdődött mindez? A színésző így mesélt a könyvek iránti rajongása kezdetéről:

"Anyukám barátnőjének házában voltam egy birtokon, ahol nem volt tévé, nem volt mit csinálni, de ott volt ez a könyv, a Harry Potter" - emlékezett vissza - "Elkezdtem olvasni, és nyilvánvalóan a megszállottja lettem". Robbie 2022-ben az UNILAD-nak elmondta, hogy egyébként a hivatalos HP-kvíz alapján Hugrabugos. 

4. A rapperrel, 50 Centtel való találkozás volt a legnagyobb #sztárcsodálkozás, ami valaha is érte

Robbie 2019-ben osztotta meg a vicces tényt, miközben részt vett a Vogue "73 kérdés" videósorozatában.  A színésznő akkor találkozott 50 Centtel, amikor részt vett a Cantor Fitzgerald és a BGC által rendezett 2015-ös éves jótékonysági napon szeptemberben New Yorkban. Robbie és Jackson azon sztárok között voltak, akik a jótékonysági eseményt támogató telefonvonalakat kezelték. 

5. A 24. születésnapját 2014-ben 24 órás bulival ünnepelte

"Olyan volt, amilyennek egy maratont képzeltem." - mondta 2016 júniusában az ABC Jimmy Kimmel Live! című műsorában való szereplése során. Robbie elmondta, hogy a maratoni bulira Londonban került sor, a legközelebbi barátai körében.

Az ünneplés reggel 9-kor pezsgős reggelivel kezdődött, amit többszöri ruhaváltás, kirándulás a Hyde Parkba, megállás a Five Guysnál hamburgerért, majd látogatások "egyre mocskosabb és mocskosabb bárokban" követtek. A színésznő és barátai a 24 órás maratont ugyanabban az udvarban zárták, ahol a móka kezdődött. 

6. A színésznő egyszer megrendezte a saját halálát, annyira utálta a bébiszitterét

Az UNILAD-nak adott 2022-es interjújában Robbie elmondta, hogy volt egy Talia nevű bébiszittere, akit igazán szeretett. Egy alkalommal a színésznő édesanyja szerzett Talia helyett egy helyettes bébiszittert, egy "öreg hölgyet", akit Robbie "nagyon mogorvának és gonosznak" írt le.

"Annyira ki voltam akadva, hogy Talia már nem volt velünk, hogy dacból egyszerűen nem hallgattam meg semmit, amit ez az öreg, gonosz bébiszitter hölgy mondott."

Robbie azt mondta, a bébiszitter "megparancsolta" neki, hogy fürödjön le, ezért úgy döntött, hogy bosszút áll: "Fogtam egy hatalmas konyhakést és ketchupot, meztelenül lefeküdtem a fürdőszoba előtti csempére, bekentem magam ketchuppal, a kést pedig magam mellé tettem" - mondta - "Ott feküdtem 40 percig ezeken a hideg csempéken, mire a helyettes babysitter bejött és majdnem szívrohamot kapott a látványtól. Soha többé nem jött vissza hozzánk."

7. Sosem hallott a hírhedt műkorcsolyázó Tonya Hardingról, amíg el nem olvasta az Én, Tonya forgatókönyvét

Robbie Oscar-jelölést érdemelt ki Harding megformálásáért Craig Gillespie 2018-as életrajzi filmjében nyújtott alakításával. A színésznő 4 éves volt, és még szülőhazájában, Ausztráliában élt, amikor Nancy Kerrigant, Harding műkorcsolyázó riválisát megtámadták. 

"Amikor elolvastam a forgatókönyvet, azt hittem, hogy teljes kitaláció, és azt gondoltam, az író annyira furcsa és őrült, hogy ilyesmit talált ki." - mondta a W magazinnak 2017-ben - "Aztán rájöttem, hogy az egész sztori igaz."

8. Egy Bunny nevű nyuszi plüssfigurával alszik, amit születésekor kapott

"Kérem, senki ne pszichoanalizálja azt a tényt, hogy 30 éves vagyok, és minden este egy nyuszival alszom" - mondta 2021 júniusában a The Late Late Show with James Corden című műsorban. A W magazin "Five Things With Lynn Hirschberg" című podcastjában való szereplése során 2021-ben Robbie elmondta, hogy a férje nem túlságosan kedveli Nyuszit:

"Mindig kidobja Bunnyt az ágyból, mert nyilvánvalóan egy kicsit nevetségesnek tartja, hogy még mindig vele alszom" - mondta Robbie - "Talán egy kicsit féltékeny, hogy Bunny mindig elsőbbséget élvez az ágyban. Amikor már azt hiszi, hogy alszom, kidobja Bunnyt az ágyból, én pedig nagyon mérges leszek rá."

Robbie azt is elmondta Jimmy Kimmelnek, hogy a szakadt plüssállat a "legértékesebb tulajdona", és csak anyukájának engedi, hogy összevarrja és kimossa a játékot. 

9. Egyszer megnyert egy spagetti-bolognai evőversenyt egy barátja ellen

Egy 2014-es Jimmy Kimmel Live! című műsorában való szereplése során Robbie elmondta, hogy egy barátjával versenyzett, aki a sofőrje volt a Szomszédok című ausztrál szappanoperában. Azon vitatkoztak, hogy ki tud többet enni, ezért egy versennyel rendezték a dolgot.

"Nem viccelek, valószínűleg ez volt fizikailag és mentálisan a legnehezebb dolog, amit valaha is csináltam életemben" - mesélte, és elárulta, hogy a végére négy kiló bolognai spagettit evett meg - "Elnyertem az egész stáb megbecsülését és ez egy hatalmas pillanat volt" - tette hozzá a színésznő.

52 Barbie  (2023)

akció | családi | dráma | fantasy | kaland | romantikus | vígjáték

Barbielanden minden a helyén van, a frizura tökéletes, a ruhák csodálatosak és minden kiegészítő passzol, egyszóval: ez egy tökéletes világ, legalábbis külsőleg. Aki itt akar... több»