Hugh Jackman neve örökre összeforrt Rozsomákéval, hiszen 2000 óta összesen kilenc filmben öltötte magára a leghíresebb X-Men karakterét. Ez nagyon hosszú idő és nagyon sok film, amely még annál is több forgatást jelent. És bizony e forgatásokon rengeteg akciójelenetet vettek fel megannyi pontosan megkoreografált verekedéssel. Néha ilyenkor beüt a baj. Erről mesélt nemrég a sztár egy interjúban is.

Manapság már képtelenség egy nagyszabású szuperhősmozit CGI, vagyis számítógépes effektek és utómunka nélkül elkészíteni. Ez ugyan sokat elvesz a filmezés varázsából, ugyanakkor sok munkát leegyszerűsít és nem utolsósorban biztonságosabbá tesz. De a XXI. század legelején még messze nem használtak ennyi számítógépes trükköt.

Hugh Jackman az interjúban felelevenítette, hogy még 2000-ben, az X-Men - A kívülállók forgatásán valódi fémből készült pengéket erősítettek a karjaira. Manapság ezt már simán megoldják számítógépes effektekkel. Éppen ezért a valódi karmokkal a forgatás is sokkal veszélyesebb volt.

Elmesélte, hogy épp a film egyik ikonikus akciójelenetét vették fel, amikor megtörtént a baj. A jelenetben Rozsomák és Mistique a Szabadságszoborban harcolnak egymással. Természetesen egy ilyen verekedést mozdulatról mozdulatra megterveznek, hogy kellően látványos legyen és közben senkinek se essen bántódása.

Viszont az egyik felvétel során a Mistique-et alakító Rebecca Romijn kaszkadőre elvétette a koreográfiát. Hugh Jackman elmondása szerint a kaszkadőrnő egyszerűen kihagyott egy mozdulatot, aminek az lett a vége, hogy az ő kezére erősített egyik fémpenge belefúródott az alkarjába.

Ömleni kezdett a vér, a színész pedig nagyon megijedt. Viszont a kaszkadőrnő egy pillanatra sem, ehelyett csak felkiáltott, hogy "Rozsomák felnyársalt!" Szerencsére a sérülés nem volt olyan vészes, mint amilyennek látszott, így nem lett komolyabb következménye a balesetnek sem.