A Bosszúállók 5 épp most kapta meg a tökéletes rendezőt a feladatra

A 2022-es San Diego-i Comic-Conon a Marvel Studios bejelentéseinek áradata között ott volt a hír, amelyre sok megrögzött MCU-rajongó már régóta várt: egy új Bosszúállók filmpár, mindkettő 2025-ben kerül bemutatásra. Az első, várhatóan az év májusában, a Kang dinasztia alcímet viseli majd (Bosszúállók: A Kang-dinasztia) míg a második, őszi bemutatóval, a Titkos háborúk (Bosszúállók: Titkos háború) alcímet kapta.

A hír, amely a A Hangya és a Darázs bejelentésével egy időben érkezett: A Hangya és a Darázs: Kvantumánia és számos más közelgő projekt bejelentése mellett, megerősítette, hogy az MCU nagy gonosza a belátható jövőben Kang, a Hódító lesz, hasonlóan Thanoshoz, aki a Bosszúállók: Végjátékig vitte ezt a szerepet. Bár még nem azonosította magát ezen a néven, Kangot már láthattuk akcióban. A Lovecraft Country-ból ismert Jonathan Majors által játszott karakter először a Loki 1. évadának utolsó epizódjában tűnt fel, és "Ő, aki megmarad"-ként azonosította magát, aki az Idővariációs Hatóságot irányító titkos lángelme.

A képregényekben a Kang-dinasztia történetben Kang elfoglalja a Földet, de a karakter MCU-s változata úgy tűnik, hogy készen áll arra, hogy támadást indítson az egész multiverzum ellen. Egy ilyen félelmetes ellenséghez bizonyára szükség van a megfelelő kreatív elmére, aki a színfalak mögül irányítja az akciót. Szerencsére úgy tűnik, hogy a Bosszúállók: Kang-dinasztia már megtalálta a tökéletes rendezőt.

A The Hollywood Reporter értesülései szerint Destin Daniel Cretton ül a Bosszúállók: Kang-dinasztia című film rendezői székébe. Cretton számára természetesen nem idegen a Marvel Moziverzum, hiszen korábban ő rendezte a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája című filmet. Az a film, amely a franchise második részét jelentette az úgynevezett Multiverzum Sagaban, több mint 400 millió dollárt hozott a globális jegypénztáraknál a 2021 szeptemberi megjelenésekor (a Box Office Mojo segítségével). 

Bár ez még csak meg sem közelítette a néhány hónappal későbbi Pókember: Nincs hazaút által elért számokat, ez egy olyan filmtől, amely akkor került a mozikba, amikor a COVID-19 járvány után a moziélmény még mindig nem tért vissza, lenyűgöző eredmény volt. Ráadásul a filmet a kritikusok és a rajongók is jól fogadták, és a Rotten Tomatoes-on is lenyűgöző pontszámokat ért el. Nyilvánvalóan a Marvel Studios is elégedett volt Cretton munkájával.

A Marvel Studios régi rajongói tudják, hogy a vállalatnak hagyománya van abban, hogy sikeres rendezőkkel dolgozik együtt a következő projekteken. Taika Waititi két Thor filmet rendezett, míg James Gunn három kalandot vezetett A galaxis őrzőivel. Hasonlóképpen, a Russo testvérek három különböző MCU-s alkotást rendeztek, köztük a Bosszúállók című filmet, a Bosszúállók: Végtelen háborút és a Bosszúállók: Végjátékot. Tekintettel arra, hogy a Bosszúállók sorozat az MCU koronaékszere, úgy tűnik, a stúdió újabb megbízható munkatársra talált Cretton személyében. Most már csak 2025-ig kell várnunk, hogy lássuk, milyen csodákat művel a Bosszúállók: A Kang-dinasztia Cretton vezetésével.

Az alábbi összefoglalóból néhány easter eggs-re is fény derül! Csekkoljátok!