Anthony Hopkins beszállt Roland Emmerich Akik meg fognak halni (Those about to die) című gladiátor-sorozatába.

Az Oscar-díjas színész Vespasianus császárt fogja alakítani a Peacock drámájában, amelyet az AGC Television gyárt, és amelyet a Ryan közlegény megmentése írója, Robert Rodat jegyez.

A sorozat a gladiátorversenyek "összetett és korrupt" világában játszódik, és a római társadalom minden részéből származó karakterek együttesét követi, akik az arénában ütköznek össze.

Hopkins az első jelentős szereplő, akit bejelentettek a projekthez. Vespasianust fogja játszani, egy római császárt, aki egy tízéves véres polgárháborúban aratott győzelem után jut trónra. A hivatalos szinopszis szerint az idősödő Vespasianust "megvetik a birodalomban pozícióért versengő patríciusok, akik az első adandó alkalommal igyekeznek kiszorítani trónörököseit".

A rendezés mellett Emmerich executive producerként is tevékenykedik majd a projektben. A sorozatot a római Cinecittà stúdióban forgatják.

Hopkins 2021-ben Oscar-díjat nyert Az apa című filmben nyújtott alakításáért, korábban pedig A bárányok hallgatnak című filmért kapta meg a legjobb színész Oscar-díját. Az elmúlt években A két pápa című filmje miatt is Oscar-díjra jelölték a legendás színészt, de számos jelöléssel büszkélkedhet karrierje korábbi éveiből is.