Gareth Edwards (Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet) következő sci-fi kalandja, Az Alkotó végre a mozikban!

Edwards újabb rendezése, valamint a John David Washington által vezetett szereplőgárda érthető módon felcsigázta a mozi rajongóit.

A film egy nagy költségvetésű sci-fi blockbuster, amely az emberek és az AI közötti poszt-apokaliptikus háborút mutatja be, egy olyan koncepciót, amely mintha napról napra valóságosabbá válna. Miután a Disney áprilisi CinemaCon-bemutatóján rengeteg pozitív visszajelzést kapott, sokan már türelmetlenül várták az új sci-fi eposz megjelenését. A film jelenleg 76 százalékon áll a Tomatometer szerint, 118 értékelés alapján.

Edwards azt állította, hogy a film a tökéletes időben érkezik: "Szerencsénk volt [a megjelenési dátummal]. Egy bizonyos ponton ki kell választani egy dátumot, úgyhogy matekoztam egy kicsit, és 2070-et választottam. Most hülyének érzem magam, mert 2023-at kellett volna választanom, mindazzal együtt, ami az elmúlt hónapokban vagy évben történt. Ez ijesztően furcsa."

"Amikor először felvetettük a stúdiónak, a mesterséges intelligenciával való háború ötletét, mindenki tudni akarta a háttértörténetet. Azt kérdezték: "Várjunk csak, miért kellene háborúznunk a mesterséges intelligenciával? Mi meg azt mondtuk: "Azért tiltották be, mert rosszul sült el. De miért tiltanátok be az AI-t? Mert nagyszerű lesz."

Látható lesz a streamingen is?

Jelen állás szerint a film premierje kizárólag a mozikban lesz. Mivel azonban a filmet a 20th Century Studios forgalmazza, amely a Disney tulajdonában van, Az Alkotó valószínűleg decemberben vagy január elején a Hulun is elérhetővé válik. Bejelentették, hogy a streaming szolgáltatás az év végére egyetlen alkalmazásban egyesül a Disney+ szolgáltatással, így a sci-fi az új applikáció bevezető címeként szolgálhat.

De nem csak simán a mozikba kerül, hanem IMAX-kiadásban is bemutatják. Ez remek hír mindenkinek, aki csak egy kicsit is jártas Gareth Edwards munkásságában, hiszen a hatalmas sci-fi tájakra és a gyönyörű látványvilágra való odafigyelése miatt ez a film IMAX-ba való.

Miről szól Az Alkotó?

Az eredeti hírek szerint a film címe True Love lett volna, de később The Creatorra változtatták. Nemiroffnak nyilatkozva Edwards elárulta, hogy a True Love csak egy helyőrző cím volt, és elmagyarázta:

"Az emberi faj és a mesterséges intelligencia erői közötti jövőbeli háború közepette Joshuát (Washington), egy megrögzött volt különleges ügynököt, aki felesége (Chan) eltűnését gyászolja, beszervezik, hogy levadássza és megölje az Alkotót, a fejlett mesterséges intelligencia megfoghatatlan tervezőjét, aki kifejlesztett egy titokzatos fegyvert, amely képes véget vetni a háborúnak... és magának az emberiségnek. Joshua és elit ügynökökből álló csapata átkel az ellenséges vonalakon, az AI által megszállt terület sötét szívébe... csak azért, hogy felfedezzék, hogy a világvégét jelentő fegyver, amelynek elpusztítására utasítást kapott, egy kisgyermek alakú AI."

A megosztó AI és a film ijesztő aktualitása

Edwards arról is beszélt, hogy a film az AI-val kapcsolatos aggodalmakat vizsgálja, és a filmben a világot megosztja, hogy az emberek elfogadják-e az AI-t, vagy félnek tőle: "Alapvetően a film mindig is úgy szólt, hogy a világ ketté van osztva. A fél világ betiltotta az AI-t. Gyűlölik. Ez rossz. Igazán nagy problémákat okozott. A film másik fele pedig felkarolta, továbbfejlesztette, hogy mára már ember-szerűvé vált. Szóval ez egyfajta kelet-nyugat ellentétes helyzet a kezdet kezdetén."

"És a legelején az volt a kérdés, hogy "De miért tiltanád be?". Tényleg minden egyes reakció a forgatókönyvre az volt, hogy "Miért tiltaná be valaki a mesterséges intelligenciát?". Ez egy csodálatos dolog." Így aztán ki kellett találnom egy forgatókönyvet, amiben esetleg elutasítják, igaz? És furcsa módon, ahogy a dolgok most mennek, az alapértelmezett beállítás a betiltás, és ez egy furcsa reakció, amit mindannyian éreztünk erre a technológiára. Olyan, mint ez a furcsa tükör, hogy "Várj csak. Hogy lehet ez..." Senki sincs otthon, de mégis olyan valóságosnak tűnik."

61 Az Alkotó  (2023)

akció | dráma | kaland | romantikus | sci-fi

Egy háborús konfliktus közepette, amelyben az emberiség a mesterséges intelligencia erői ellen harcol, Joshuát (Washington), a különleges erők tapasztalt volt ügynökét az... több»