Már csak hetek kérdése, és a hazai mozikba is megérkezik Donovan Marsh filmje. A közelgő bemutató kapcsán cikkünkben 5 tényt gyűjtöttünk össze a filmmel kapcsolatban.

Hamarosan a mozikban Gerard Butler legújabb filmj, aA Hunter Killer küldetés, melyben az akciósztárnak ezúttal a harmadik világháború kirobbanását kell megelőznie.

A produkciót Arne Schmidt, Jamie Moss és Abhishek Devalla forgatókönyve alapján Donovan Marsh rendezte (Spud, Spud 2: The Madness Continues), míg a főbb szerepeket Gary Oldman, Gerard Butler, Michael Nyqvist, Common, Michael Trucco, Gabriel Chavarria és Ryan McPartlin alakítják.

Íme tehát 5 tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • A Hunter Killer küldetés Michael Nyqvist utolsó filmje. A színész 56 évesen, 2017. június 27-én hunyt el tüdőrák következtében Stockholmban.
  • A hitelesség érdekében Gerard Butler és a rendező, Donovan Marsh három napot töltött el a USS Houston tengeralattjárón a felkészülés részeként.
  • A filmet eredetileg A védelmező és A hét mesterlövész direktora, Antoine Fuqua rendezte volna, de egyéb projektjei miatt végül nem tudta vállalni a munkát.
  • A film alapjául Don Keith és George Wallace 2012-es Firing Point című regénye szolgált.
  • A film forgatása 2016. július 25-én kezdődött meg Londonban.

Hazai premierdátum: 2018.11.01.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: