A konzervatív médiavállalat saját Hófehérke-filmet készít, itt az előzetes

A konzervatív médiavállalat, a The Daily Wire egy élőszereplős filmet készít Hófehérke és a gonosz királynő címmel, válaszul a Disney Hófehérke és a hét törpe (Snow White and the Evil Queen) című hamarosan debütáló élőszereplős változata miatti visszhangra. 

Az új adaptáció, amelynek főszereplője Brett Cooper YouTuber, az eredeti Grimm testvérek meséjén alapul. A Daily Wire társalapítója, Jeremy Boreing a filmet az új gyerekszórakoztató márkájuk, a Bentkey részeként jelentette be, a Disney+ versenytársaként pozícionálva azt.

Boreing kritizálta a Disney-t, amiért eltávolodik Walt Disney örökségétől. Cooper, aki a Daily Wire egyik műsorának is házigazdája, izgatottan nyilatkozott Hófehérke megformálásáról. 

A Disney verziója ellentmondásos volt, a konzervatívok kifogásolták a latin sztár, Rachel Zegler szerepeltetését és az eredeti történet megváltoztatását. Zegler korábbi megjegyzései, amelyekben a karakter modernizálását hangsúlyozta, szintén nagy visszhangot keltettek. David Hand, aki az eredeti film egyik rendezőjének rokona, ugyancsak kritizálta a Disney újragondolását a klasszikusról. 

A The Daily Wire filmje, melynek előzetesét idelent láthatjátok, 2024-re várható, míg a Disney verziójának premierje 2024. március 21-én lesz.