A korona nem csak az 5. évad megjelenési dátumát erősítette meg, de már van egy trailerünk is!

A Netflix népszerű sorozatának 5. évada a mostani III. Károly király és az újonnan kinevezett Camilla Parker Bowles királynő-feleség viszonyára, valamint a néhai Diana hercegnővel való bánásmódra fog koncentrálni.

A 10 epizódot tartalmazó sorozat tartja magát az eredeti megjelenési ütemtervhez, annak ellenére, hogy nemrég leállították a forgatásokat, amikor II. Erzsébet királynő szeptember 8-án meghalt.

Az 5. évad november 9-én landol a streaming platformon, ami zene lesz a rajongók fülének, akiknek hosszú várakozásra volt szükségük, hiszen a 4. évad premierje még 2020-ban volt.

Az 5. évad trailere jól felépíti a feszültséget, annak ellenére, hogy mindössze 37 másodperc hosszú, és Károly király és Diana hercegnő házasságának felbomlásával kapcsolatos drámát vetíti előre. Egy hangfelvételről halljuk a Buckingham-palota eredeti nyilatkozatát, amelyet akkor adtak ki, amikor a pár 1992-ben szakított, majd 1996-ban elváltak:

"Sajnálattal közöljük, hogy a walesi herceg és a hercegnő különválnak" - mondja a hang, miközben a háttérben feszült zene szól.

A trailer további részében egy híradót hallani, amelyben ez áll: "Nagy-Britanniában felzúdulás van, miután Károly herceg kitárta a lelkét a nemzet előtt, de a walesi hercegnő háttérbe szorította férjét, aki a házasságáról, az életéről és a jövőjéről beszélt".

Ezután más híradósok is csatlakoznak, és a trailerből csak zaj lesz, ami az egykori házaspár körüli intenzív sajtóviszonyokat jelképezi. A hangok aztán abban csúcsosodnak ki, hogy azt mondják: "Ez kezd egy mindent eldöntő háborúvá válni".

Közben felvételek láthatók Károlyról és Diana hercegnőről, amint egy tévéinterjúra készülődnek, sminkelik őket, miközben kezük és térdük remeg, tükrözve, hogy válásuk egy színpadon zajlott, hogy a világ láthassa és ítélkezhessen.

A korona 5. évadában Elizabeth Debicki veszi át Emma Corrin helyét Diana hercegnő szerepében, míg Dominic West Josh O'Connort váltja Károly király szerepében. Imelda Staunton debütál majd a királynő szerepében, akit korábban Claire Foy, majd pedig Olivia Colman alakított. Az 5. évad további szereplői közé tartozik a fiatal Vilmos herceget alakító Rufus Kampa és a Harry herceget játszó Will Powell.

Eddig a paparazzók által készített felvételeken a színészek Diana hercegnő spanyolországi Palma De Mallorcán töltött nyaralásának jeleneteit örökítették meg, amelyre mindössze egy hónappal azelőtt került sor, hogy a hercegnő és párja, Dodi meghaltak egy párizsi autóbalesetben, miután paparazzók üldözték őket.

A stábról olyan felvételek is készültek, amelyeken Diana hercegnő halála előtti utolsó nyilvános szereplését játsszák el, valamint a Dunsfold Aerodrome-i forgatáson.

A DJ, aki a The Crown podcast házigazdája, azt mondta: "Ez az évad sok okból kifolyólag el fogja durrantani az emberek agyát". Így folytatta: "Mindig ez a dolog, mert ez egy új szereplőgárda. Megszoktuk Oliviát [Colman] és Josh-t [O'Connor] és Tobias Menzies-t és Emma-t [Corrin] és Helena Bonham Cartert, és most egy teljesen új szereplőgárdát kaptunk. Olyan, mintha mindig is ők lettek volna. Három percig nem veszel levegőt, amikor először látod őket a képernyőn - és ez mindannyiukról szól". Arra a kérdésre, hogy jellemezze az ötödik évadot (természetesen spoilerek nélkül), Edith egyszerűen kijelentette: "Példa nélküli".

A The Crown november 9-én tér vissza a Netflixre.