Minden idők egyik legsikeresebb videojátéka a World of Warcraft, amely végül 2016-ban hódította meg a mozivásznakat. A Warcraft: A kezdetek rengeteg kritikát kapott, de még így is a valaha készült legsikeresebb videojátékos moziadaptáció lett (amíg a Detective Pikachu tavaly le nem nyomta). A Legendary Pictures dacára a sok lehúzós kritikának és a nem túl rózsás bevételeknek, a hírek szerint már dolgozik a Warcraft 2-n!

A Warcraft: A kezdetek nagyjából 160 millió dolláros költségvetéssel készült el. Világszerte végül 439 millió dollárt hozott a konyhára, ám a készítők elvárásai legalább 450 millió dollárt vizionáltak, így végül kudarcként könyvelték el a filmet. Ezen erősített a rengeteg negatív kritika is a szaksajtótól. Ugyanakkor a rajongók alapvetően szerették a filmet, ők általánosságban sokkal jobb véleménnyel voltak róla.

Ők most örülhetnek, ugyanis a hírek szerint a Legendary nekifutna még egyszer, hátha a folytatás jobban sikerül. Egyelőre azon kívül, hogy a stúdió hozzálátott az előkészületekhez, nem sok érdemi információ látott napvilágot.

A Warcraft: A kezdetek rendezői székét Duncan Jones foglalta el, aki Charles Leavitt forgatókönyvét vitte vászonra nem akármilyen szereposztással. A filmben láthattuk (még ha sokszor nem is felismerhető formában) Glenn Close-t, Ben Fostert, Travis Fimmelt, Paula Pattont, Dominic Coopert és Clancy Brownt is. Azt nem tudni, hogy a stábból kik térhetnek vissza a folytatásra.

A Warcraft: A kezdetek története a pusztuló világukból menekülő ork törzsek és az emberek lakta Azeroth háborújáról szól. Az ork törzsek egyetlen hatalmas pusztítót hordaként lépnek át Azeroth birodalmába, ahol az emberek Anduin Lothar és Medivh vezetésével próbálják meg feltartóztatni őket. De lehet, hogy nem is a háború lenne az egyetlen megoldás.