70 Mulan  (2020)

Jövőre érkezik a mozikba a Disney kalsszikusainak soron következő élőszereplős adaptációja. Befutott a Mulan új előzetese!

Az utóbbi hónapokban bejárata az internetet a hír, hogy a Mulan lesz a Disney eddig legdrágább előszereplős adaptációja, és már az első beharangozó előzetesben jól látszott, mire tapsolt el a stúdió közel 300 millió dollárt, és akkor még a marketing költségvetésről nem is beszéltünk, ami a premierig bő 100-150 millióval dobhatja meg a büdzsét. Most pedig végre megérkezett az 1988-as azonos című animációs film feldolgozásának teljes trailere, mely nem csak a látvány tekintetében tartogat igazalmas dolgokat, de ne szaladjunk ennyire előre.

Az előzetes alapján elég egyértelműnek látszik, hogy a Disney ezúttal nem Az oroszlánkirály útját fogja követni, vagyis a Mulan nem próbálja meg képkockáról képkockára lemásolni az eredetijét, és sokkal hűségesebb lesz az eredeti kínai mitológiához a lányról, akikből hatalmas harcos vált.

A film főhőse Hua Mulan, egy fiatal de annál bátrabb lány, aki haldokló apja helyett vonul be a háborúban. A főszerepet Liu Yifei  alakítja, míg a további szerepekben olyan színészeket láthatunk majd, mint Jet LiDonnie YenJason Scott LeeGong LiNelson LeeRosalind ChaoUtkarsh AmbudkarTzi Ma és Ron Yuan.

A Niki Caro (Menedék) rendezésében készülő Mulan 2020. március 26-tól látható a magyarországi mozikban. A film friss előzetesét idefent nézhetitek meg, kommentben pedig természetesen most is várjuk a véleményeteket a trailerről.