Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
72%
Filmadatlap
 
29
Szereplők
15
Vélemények
30
Képek
12
Videók
Mulan
 
Yosihiro   2021. 01. 11.

legújabb vélemény

2
Mulan

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Azt hiszem, azzal kezdeném, hogy tisztába kell rakni a filmet. Ez egy Disney alkotás, és már ebből kiindulva sem tekintek rá olyan szemmel, hogy egy komoly hagyományokkal bíró legendát fel tudnának úgy dolgozni, hogy mint film megállja a helyét. Ebbő... teljes kritika»

 
Artemisia   2020. 10. 15.

4
Ősi legenda

A Mulan adaptációja az a Disney élőszereplős remake, mely a legmesszebbre rugaszkodott a rajzfilmes gyökerektől. Niki Caro több ponton is drasztikus változtatásokat tett, melyek igencsak jót tettek a filmnek, és a bájos Disney-mese helyett egy meglep... teljes kritika»


 
stevepisti   2020. 09. 11.

3

Részemről mindenképp jár egy piros pont a Disney-nek. Nem másolták le egy az egyben a ’98-as Mulánt, mégis elegendő párhuzamot lehet felfedezni a két film között. Nagyon meglepett, és örültem is neki, hogy csak ázsiai szereplőket látni a filmben. Jó ... több»

 
NGN   2020. 09. 20.

2
Disney futószalag-munka

Eléggé sok vihar volt az új Mulan körül, én ezekbe nem is szeretnék belemenni, csupán az érdekelne, hogy vajon Niki Caro (A bálnalovas, Menedék) mennyire gondolta komolyan a feldolgozást, mert a végeredményt tekintve úgy néz ki, félvállról vette ezt ... teljes kritika»

 
alexxx   2020. 11. 17.

2

Az világos, hogy hiába a 12-es karika, ez az adaptáció inkább a felnőtt korosztálynak készült, és nem feltétlenül a kicsiknek. Ehhez mérten hozza is azt, amit elvárhatunk tőle: tempót, az ismert sztorit, látványt és jó kis harci jeleneteket. Azt hisz... több»

 
Timon   2020. 10. 18.

2
Az élőszereplős újrafeldolgozások legjobbja

Ez a gyöngyszem nagyon kellemes moziélmény volt nekem. Mondjuk jó rég voltam moziban, meg egy darabig nem is volt rá mód nagyon. De egy ilyet látni felemelő volt. Őszintén sajnálom azokat, akik nem tudják moziban megnézni, vagy streamingszolgáltatón kénytelenek megnézni. Ez nem tudja pótolni azt az élményt, amit a mozi adhat, főleg ennél. A Mulan mozivásznon az igazi. Úgy döntöttem, hogy a tavalyi Oroszlánkirály a kedvenc animációs remake a kedvenceim között, de ez az élőszereplősek között mindenképp az első nálam. Elejétől végéig éreztem, hogy az alkotók mindent beleadtak, hogy a lehető leglátványosabbat hozzák ki belőle, egyszerűen hihetetlen, milyen jól kidolgoztak minden részletet, a díszlettervezésért például én Oscar-díjat adnék legszívesebben, ha volna rá módom. Tökéletesen kultúrához hű, a szereplők ruházata, színjátéka, és főleg az akciójeleneteknél, le a kalappal előttük. A poénokat tökéletesen kicentizve osztották el benne, holott ez nem az a fajta, ahol azok a tipikus, de amúgy tök jó Disney-féle poénokat tálalják fel. Végezetül, ami a zenéjét illeti: tökéletesen illik bele, végig a kínai kultúrát érezteti. Kellemesen elkíséri a nézőt ez a lélekkel-szívvel teli adaptáció. 2020 legjobb filmje.

 
jfruzsi97   2020. 09. 22.

2

Sokan sajnos lehúzták a filmet. Ennek ellenére nekem nagyon tetszett. Hasonlított a mesére jó pár dologban. Volt benne bőven akció, fantázia. Bár úgy gondolom, hogy ha egy főnixet képesek voltak megcsinálni a filmben, Musu-t is meglehetett volna. De így is azt mondom, megérte moziban megnézni.

Galéria (30)

Liu Yifei
Liu Yifei
Liu Yifei
Jason Scott Lee
Liu Yifei
Liu Yifei
Liu Yifei
Liu Yifei
Liu Yifei
Xana Tang
Rosalind Chao
Cheng Pei-pei
Liu Yifei
Liu Yifei
Donnie Yen
Liu Yifei
Donnie Yen
Liu Yifei
Liu Yifei
Jason Scott Lee
Gong Li
Liu Yifei
Donnie Yen
Liu Yifei
Liu Yifei
Liu Yifei
Liu Yifei

Videók (12)

A film összbevétele 5 900 000 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 119 559 147 forintot termelt. A hazai mozik összesen 73 966 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film bemutatóját többször elcsúsztatták a koronavírus-járvány miatt. A főszereplő, Liu Yifei a koronavírus kiindulópontjának számízó Wuhanban született.

(Artemisia )
 

1998-ban, a Mulán rajzfilm körüli hírverés részeként a McDonald's kínálatában helyet kapott a szecsuáni szósz is. A Rick és Morty 2017.április 1-jei adásában Rick azon mereng, hogy mennyire szerette a szecsuáni szószt a McDonald'sban, és milyen kár, hogy már nem kapható. Az epizód hatására a rajongók petícióban kérték a szecsuáni szósz visszahozását, a McDonld-s pedig 2017.október 7-én limitált kiadásban ismét felvette az étlapjára.

(Artemisia )
 

A Mulan rajzfilm Reflection című dala volt Christina Aguilera első megjelent kislemeze.

(Artemisia )
 

A film főcímdalát Christina Aguilera énekli, ahogy az 1998-as rajzfilm főcímdala is az ő nevéhez fűződik.

(Artemisia )
 

Az 1998-as Mulan volt a Disney első filmje, amit DVD-n kiadott.

(Artemisia )
 

A Vénuszon krátert neveztek el Mulanról.

(Artemisia )
 

Állítólag Mulan 12 éves szolgálata alatt egyetlen hőstettéért sem fogadott el semmilyen jutalmat, szolgálata leteltével is mindössze egy lovat kért a császártól, hogy hazatérhessen.

(Artemisia )
 

Mulan legendája egy, az Észak-Wei-dinasztia idejéből (386–534) való népdalból származik, lejegyzésre a 6. században került először sor. A 11–12.században több vers és dal született róla, a Ming-dinasztia idejében, a 16.században pedig egy kétfelvonásos színdarab, majd a 17.században egy történelmi regény.

(Artemisia )
 

A Mulan név magnóliát jelent, ami Kína egyik szimbóluma .

(Artemisia )
 

Egyes feltételezések szerint Mulan Kr. u. 581–618 között, a Sui-dinasztia alatt élt. Más források Kr. u.386–534 közé, a Wei-dinasztia idejére teszik életidejét, bár valószínűleg nem létező személyről van szó.

(Artemisia )
 
Ha pedig az animációétól egyébként felettébb eltérő (pl. a romantikus szálat is csak alig megpengető) cselekményt még fantáziadúsabbá teszik, és az akciójelenetek kreativitásába is több időt és energiát fektetnek, a Mulan minden bizonnyal még több lehetett volna egy jó úton járó és kétségkívül szórakoztató, korrekt újrázásnál. több»
 
Akkor most mi is az új Mulan? Szégyentelen nosztalgia-trip vagy bátor újragondolás? Disney mese vagy nagyszabású wuxia eposz? Feminista blockbuster vagy kínai propaganda? több»
 
Nagyon kívánja a mozivásznat, de sótlan és száraz lett az új Mulan. Kritika. több»