Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
Vélemények
28
Képek
9
Videók

Érdekességek: Mulan (2020)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

 

Az eredeti animációs film egyik legnépszerűbb karaktere, Mushu, a sárkány nem szerepel az élőszereplős, realisztikusabb hangvételű adaptációban.

(hp)
 

A Mulan a valaha készült legköltségesebb produkció (290-300 millió dollár), melynek direktori székét egy női rendező, Nika Caro foglalhatta el.

(hp)
 

A Mulan története egy kínai népi mondán alapszik, melyet a Disney 1992-ben az azonos című animációs filmben is feldolgozott.

(hp)
 

Mivel az utóbbi években számos alkalommal támadták a Disney-t, amiért adott esetben ázsiai karaktere szerepére fehér színészeket szerződtettek, amikor kiderült, hogy elkészítik a Mulan című animációs film élőszereplős feldolgozását, a közösségi médián azonnal megjelent egy petíció, mely világosan megfogalmazta, mit is várnak el a nézők a filmtől, és melyet több mint 100 ezren írták alá. A Disney-re hatott a nyomásgyakorlás, így az összes főbb szerepet ázsiai színész alakítja. A stúdió 2016. október 4-én globális castingot hirdetett, melynek lezárultával Liu Yifei kapta meg a címszerepet. A film casting rendezői öt kontinensen több mint 1000 jelentkezőt hallgattak meg a főszerep kapcsán. A jelentkezési feltétek között szerepelt, hogy a jelölt legyen jártas harcművészetekben és folyékonyan beszélje az angolt.

(hp)
 

A rendezői poszt kapcsán a Disney először ázsiai gyökerű direktort keresett. A stúdió választása a kétszeres Oscar-díjas tajvani rendezőre, Ang Lee-re esett, de a The Hollywood Reporter értesülései szerint Lee nem élt a lehetőséggel.

(hp)
 

A Mulan forgatása 2018. augusztus 13-án kezdődött meg Új-Zélandon és Kínában, és november 25-én ért véget. A film színésznője, Gong Li szerint a Mulan gyártási költségei közel 300 millió dollárosak voltak. Ezzel ez a film a Disney előszereplős adaptációinak legdrágább produkciója.

(hp)
 

A film rendezője, Niki Caro 2018. március 17-én jelentette be, hogy a filmben az eredeti animációs Mulan egyetlen dala sem fog felcsendülni. A rendezőnő elmondta, hogy azért hozta ezt a döntést, ugyanis szerinte a korábbi dalok nem illettek a történet realisztikusabb feldolgozásához. Az új filmzenét Harry Gregson-Williams szerezte, akikel Caro a Menedék című filmben is együtt dolgozott.

(hp)
 

A film sztárját, Liu Yifeit a The Hollywood Reporter című nagy múltú filmmagazin beválogatta a '2019 legnagyobb új tehetsége' című 25 fős listájára.

(hp)
 

A Mulan első beharangozó előzetesét 2019. július 7-én mutatták be a 2019-es FIFA női futball világbajnokság döntőjének szünetében. A trailer mindössze 24 óra alatt 175,1 milliós nézettséget ért el, ebből csak Kínából 52 millióan látták a kedvcsinálót.

(hp)
 

A filmet az eredeti tervek szerint már 2018. november 2-án bemutatták volna, azonban a Disney végül egészen 2020. márciusára halasztotta a premiert. A korábbi dátumot a Diótörő és a négy birodalom kapta meg. A Disney már a kétezres évek végén fontolgatta a Mulan élőszereplős adaptációját, a főszerepet Zhang Ziyi alakította volna, míg a rendezői posztra Chuck Russellt választották. A forgatás 2010 októberében kezdődött volna meg, de a projektet végül elkaszálták.

(hp)
 

A közösségi médiában bojkottot hirdettek a Mulan kapcsán, miután a film főszereplője, Liu Yifei kiállt a Hong Kong-i, kiadatási törvény ellen demonstráló tüntetők szerint brutális megtorlást alkalmazó rendőrök mellett.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.