Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

T.S. Spivet különös utazása (2013)

The Young and Prodigious T.S. Spivet
Filmadatlap
 
28
Szereplők
11
Vélemények
9
Képek
2
Videók

Galéria (9)

Videók (2)

 
Yosihiro   2020. 04. 08.

legújabb vélemény

0
T.S. Spivet különös utazása

Szép film de igazából nem jelent meg az a plussz amiért több osztályzatot adtam volna rá. A történet nem rossz bár kicsi furcsa és inkább a meséhez áll közel. A gyermekek szereplése inkább mérvadó mint szüleiké. Kicsit rossz szájízzel néztem, hogy a szülők ennyire külömböznek, de a végére ezt is kompenzálták pár képkocka erejéig. Ha jó tudom könyvben is megjelent ez a törénet de én még nem olvastam. A történet drámai része szinte rányomja bélyegét a filmre és nekm inkább szomorú érzésem volt mint boldog. Az utazás és némi kalandok ugyan próbálták felemelni a filmet egy jó kategóriába de ez nem sikerült. Ami pozitívum az a látvány tájképek és a rendezést tudom kiemelni a filmrből. Összességében a forgatókönyv közepes a rendezés vágás jó. A szereplők a közepesnél nem adnak többet. A zenei aláfestés is közepes. Így az értékelésem a 3 csillagnál megáll. Igazából nincs semmi kiugó a filmben sem színészi teljestményben sem történetben. Szerintem ebből többet ki lehett volna hozni de így maradt egy kedves kis családi mesének. Ajánlani tudom az egész család számára remek kikapcsolódás. Üdv Yosi

 
indingo   2017. 04. 11.

0

Egyszer lehet, hogy a könyvet is elolvasom. Érdekes volt a film, volt benne valami mesés vonulat. Tetszett a kisfiú karaktere, a testvére elvesztésének feldolgozása.

 
Deku   2017. 08. 31.

0

Nagy többségben engem megtudott érinteni és emellett persze szórakoztató is és szeretem az ilyen stílust ahol a karakterek nagyon jól meg vannak formálva és remek színészeket kaptak.

 
dailyfilmsan   2019. 10. 08.

0

Szerintem egy páratlan elmés és kalandos bohózat. Érzelmekkel teli és szórakoztató. A gyerekszínészek cukik és profik el sem lehet vitatni tőlük a helytállásukat. A képi világ és a technika amivel a film építkezik egyedi ezért is tetszett annyira.

 
Bazzzsi   2017. 11. 04.

0

Lélekmelengető film. Engem nagyon megérintett a története a testvérét érdekes körülmények között elveszítő fiúról, aki emellett még egy kis zseni is.

 
Lonka   2017. 07. 26.

0

Kicsit mesés elemekkel átszőtt film, de a kisfiú testvérének halála mindet megváltoztatott. Eléggé egyedi film, felkerült a kedvenceim közé.

 
Greeta   2017. 12. 19.

0

Egy nagyon összetett film. Miként dolgozzák fel a szülők gyermekük halálát, a testvérét elveszítő fiú mihez kezd. Ennyire szerencsére nem búskomor a film.

A film összbevétele 9 494 789 dollár volt (imdb.com).

 

Kathy Bates játszotta volna eredetileg Jibsen asszonyt, de egészségügyi problémák miatt le kellett mondania a megbízást; a helyére Judy Davis lépett.

(dailyfilmsan)
 
Még most is hallom a mozi csendjét megtörő apuka nevelési célzatú mondatát: „ha te ilyet csinálsz eltöröm a kezed”. több»