Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

Alfa (2018)

Alpha
Filmadatlap
 
26
Szereplők
19
Vélemények
20
Képek
8
Videók
Alfa

Galéria (20)

Kodi Smit-McPhee
Kodi Smit-McPhee

Videók (8)

 
drg0602   2020. 02. 12.

legújabb vélemény

0
Szerintem teljesen rendben van ez a film.

Szerintem jó kikapcsolódás egy unalmas esős délutánon. Igen én így néztem meg ezt filmet, és tetszett! Ember és egy farkas történetét meséli el, szép kidolgozott világba burkolva. Érdemes megnézni mindenféleképpen!

 
Orosz István   2018. 08. 24.

1

Nekem nagyon is bejött. Igazából szerintem a film nagyon is egyedi, igaz láttunk már mamutra vadászó ősemberes filmeket, de egy olyan koncepciót mint hogyan lett a kutya őse a farkas az ember legjobb barátja még bem volt rá precedens. Én csak ajánlan... több»

 
MP170506   2018. 09. 08.

1

Nagyon szép képi világa van, a történet megindító és drámai. Engem végig lekötött, izgalmas, szép történet és nem is az a sablon, bár láttunk már hasonlót, de ez tudott újat mutatni.

 
mamiéstöti2   2019. 02. 04.

0

Tanulságos történet és látványos jelenetekkel teli alkotás. Ahogy bemutatja a farkas és ember közti barátság kialakulását és egymáshoz való hűséget, nekem nagyon tetszett.

 
Yosihiro   2018. 12. 26.

0
Alpha

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ha azt mondanám hogy nagyon jó hazudnék ha azt mondom nagyon rossz akkor is hazudnék. Valahol a kettő között el elképzelni de a látvány és az effektek miatt a jó kategóriába sorolnám. A film története "szokványosnak" mondható. Egy felnőtté válás tanúi lehetünk nem mindennapi viszonyok között, bár azt hozzá kell tennünk, hogy a sztori kissé mesébe illő jelenetekkel is szolgál. A főhős egy fiatal ifjú aki vadászatra megy az édesapjával. Ennek első lépcsőfoka, hogy olyan éles lándzsát kell készítenie ami a vadászathoz szükséges. Ezzel meg is volnánk. Ezután egy rövid barangolás után találkozik a két törzs aki vadászatba kezdenek. A fiatal még az első próbán meghátrál de a következő majdnem az életébe kerül. Kicsit olyan érzésem volt mintha összekeverték volna a filmet. Mivel az elején lejátszott 5-10 perc a film közepéhez illeszthető :) , de sebaj még így is érthető. A természet azért ennyire nem kegyes hozzánk hogy fagyban hóban és egy kis rakott tűz mellet kibírjunk pár napot egy fagyos környezetben de ezt mindenki fantáziájára bízom. A lényeg a fiú leesik a szikláról és miután megmenekül egy fára mászik a farkasok támadása miatt ekkor sebesíti meg a másik hősünket azt a Farkast akit Alphának neve el. Szóval ezután a fiú visszatérése a családhoz kicsit gyengére sikerült és ez az amiért talán sokan lehúzzák. A vége happy end, hiszen Farkaskölykök is születnek... Összességében nézhető film látványos. Üdv, Yosi

 
Bizsu82   2018. 08. 27.

2

Kategóriájában nem tartom túl jó filmnek. Az igaz hogy látványos, de mintha ez a sztori rovására menne. Nem fogott meg, a sztorija is kissé lapos, gyenge.

 
hsanya182   2018. 10. 28.

1

Engem a látványos tájak fogtak meg benne, igaz sok a számítógépes munka benne, sokszor ez érződik is, de annyira nem zavaró. A történet drámai, nekem sok a véletlen, jobban elmerülhettek volna a részletekben. Van benne némi feszültség, sokkal jobban ... több»

A film összbevétele 10 757 502 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 132 202 189 forintot termelt. A hazai mozik összesen 90 122 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Az Alfa Albert Hughes első egészestés filmje, melyben nem működött közre fivére, Allen Hughes.

(hp)
 

A filmben látható kutya egy a kárpáti farkas és egy németjuhász keveréke (csehszlovák farkas).

(hp)
 

Az alkotók ellen hivatalos vizsgálatot indítottak, mivel a forgatáson öt bölény is az életét vesztette.

(hp)
 

A filmet Vancouverben és Drumhellerben forgatták.

(hp)
 

A film eredeti címe The Solutrean volt, melyet 2017. júniusában változtattak meg Alfára. A filmet a tervek szerint 2017. szeptember 15-én mutatták volna be, de a stúdió többször is módosította a premiert, előbb 2018. március 2-re, majd szeptember 14-re, végül pedig augusztus 17-re.

(hp)
 
Ezt is megéltük! Alfa címmel film készült a történelem első állatbarátjáról és a kutya ősének domesztikációjáról.
több»
 
Már vetítik a hazai mozik az Albert Hughes által rendezett, őskori környezetben játszódó Alfa című amerikai akciódrámát, melyet többek között remek színészi alakítások tesznek élvezhetővé. E film bőven több egy kedves családi mozinál vagy egy ifjúsági kalandfilmnél – pazar látványvilágú, időtlen és égetően aktuális mondanivalóval bíró, visszafogott léptékű alkotás, mely lassításra készteti a modern kori nézőt. több»
 
Visszatérős kalandok, avagy idomítás a felső paleolitikumban. több»