Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
73
Filmadatlap
 
26
Szereplők
19
Vélemények
20
Képek
8
Videók
Alfa
 
drg0602   2020. 02. 12.

legújabb vélemény

Szerintem teljesen rendben van ez a film.

Szerintem jó kikapcsolódás egy unalmas esős délutánon. Igen én így néztem meg ezt filmet, és tetszett! Ember és egy farkas történetét meséli el, szép kidolgozott világba burkolva. Érdemes megnézni mindenféleképpen!

 
Orosz István   2018. 08. 24.

Nekem nagyon is bejött. Igazából szerintem a film nagyon is egyedi, igaz láttunk már mamutra vadászó ősemberes filmeket, de egy olyan koncepciót mint hogyan lett a kutya őse a farkas az ember legjobb barátja még bem volt rá precedens. Én csak ajánlani tudom, nem egy sablon film nincs benne igaz sok beszéd, de sokkal több van a filmben mint ami elsőre tűnik.


 
MP170506   2018. 09. 08.

Nagyon szép képi világa van, a történet megindító és drámai. Engem végig lekötött, izgalmas, szép történet és nem is az a sablon, bár láttunk már hasonlót, de ez tudott újat mutatni.

 
Bizsu82   2018. 08. 27.

Kategóriájában nem tartom túl jó filmnek. Az igaz hogy látványos, de mintha ez a sztori rovására menne. Nem fogott meg, a sztorija is kissé lapos, gyenge.

 
hsanya182   2018. 10. 28.

Engem a látványos tájak fogtak meg benne, igaz sok a számítógépes munka benne, sokszor ez érződik is, de annyira nem zavaró. A történet drámai, nekem sok a véletlen, jobban elmerülhettek volna a részletekben. Van benne némi feszültség, sokkal jobban a drámai szál és a szerethető történet ami dominál. Egyszer elmegy. Kamaszoknak viszont kötelező darab.

Kodi Smit-McPhee
Kodi Smit-McPhee
 
Visszatérős kalandok, avagy idomítás a felső paleolitikumban. több»
 
Az Alfa című film egy kedves, megindító történet az ember és állat kapcsolatáról, arról hogyan lett a kutya, az ember leghűségesebb társa. Izgalmas, szép képi világot kapunk, különösen, ha legalább 3D-ben tekintjük meg. A közel másfél óra épp elég, hogy elejétől a végéig élvezni tudjuk a filmet. Történelmileg, azért hagy némi kívánni valót maga után, illetve néhol érezhető, a filmes világ ereje a történet egy-egy pontján, de összességében egy szépen kidolgozott, az egész család számára figyelmet lekötő mozit kapunk. több»
 
Mégis mi a probléma ezzel a filmmel? Tulajdonképpen az, hogy felszínes és kiaknázatlan, de főként az, hogy annyira súlytalanra vették az egészet, hogy nincsenek kiemelkedő pillanatai, nincs ugyanis egy olyan momentuma az Alfának, amire emlékszel a film megtekintése után. Nincs olyan része, ami után elégedetten bólogathatnál a székeden ülve. több»

A film összbevétele 10 757 502 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 132 202 189 forintot termelt. A hazai mozik összesen 90 122 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Az Alfa Albert Hughes első egészestés filmje, melyben nem működött közre fivére, Allen Hughes.

(hp)
 

A filmben látható kutya egy a kárpáti farkas és egy németjuhász keveréke (csehszlovák farkas).

(hp)
 

Az alkotók ellen hivatalos vizsgálatot indítottak, mivel a forgatáson öt bölény is az életét vesztette.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.