Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%
Filmadatlap
 
26
Szereplők
19
Vélemények
20
Képek
8
Videók

Vélemények: Alfa (2018)

 
drg0602   2020. 02. 12.

legújabb vélemény

0
Szerintem teljesen rendben van ez a film.

Szerintem jó kikapcsolódás egy unalmas esős délutánon. Igen én így néztem meg ezt filmet, és tetszett! Ember és egy farkas történetét meséli el, szép kidolgozott világba burkolva. Érdemes megnézni mindenféleképpen!

 
Orosz István   2018. 08. 24.

1

Nekem nagyon is bejött. Igazából szerintem a film nagyon is egyedi, igaz láttunk már mamutra vadászó ősemberes filmeket, de egy olyan koncepciót mint hogyan lett a kutya őse a farkas az ember legjobb barátja még bem volt rá precedens. Én csak ajánlan... több»


 
MP170506   2018. 09. 08.

1

Nagyon szép képi világa van, a történet megindító és drámai. Engem végig lekötött, izgalmas, szép történet és nem is az a sablon, bár láttunk már hasonlót, de ez tudott újat mutatni.

 
mamiéstöti2   2019. 02. 04.

0

Tanulságos történet és látványos jelenetekkel teli alkotás. Ahogy bemutatja a farkas és ember közti barátság kialakulását és egymáshoz való hűséget, nekem nagyon tetszett.

 
Yosihiro   2018. 12. 26.

0
Alpha

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ha azt mondanám hogy nagyon jó hazudnék ha azt mondom nagyon rossz akkor is hazudnék. Valahol a kettő között el elképzelni de a látvány és az effektek miatt a jó kategóriába sorolnám. A film története "szokványosnak" mondható. Egy felnőtté válás tanúi lehetünk nem mindennapi viszonyok között, bár azt hozzá kell tennünk, hogy a sztori kissé mesébe illő jelenetekkel is szolgál. A főhős egy fiatal ifjú aki vadászatra megy az édesapjával. Ennek első lépcsőfoka, hogy olyan éles lándzsát kell készítenie ami a vadászathoz szükséges. Ezzel meg is volnánk. Ezután egy rövid barangolás után találkozik a két törzs aki vadászatba kezdenek. A fiatal még az első próbán meghátrál de a következő majdnem az életébe kerül. Kicsit olyan érzésem volt mintha összekeverték volna a filmet. Mivel az elején lejátszott 5-10 perc a film közepéhez illeszthető :) , de sebaj még így is érthető. A természet azért ennyire nem kegyes hozzánk hogy fagyban hóban és egy kis rakott tűz mellet kibírjunk pár napot egy fagyos környezetben de ezt mindenki fantáziájára bízom. A lényeg a fiú leesik a szikláról és miután megmenekül egy fára mászik a farkasok támadása miatt ekkor sebesíti meg a másik hősünket azt a Farkast akit Alphának neve el. Szóval ezután a fiú visszatérése a családhoz kicsit gyengére sikerült és ez az amiért talán sokan lehúzzák. A vége happy end, hiszen Farkaskölykök is születnek... Összességében nézhető film látványos. Üdv, Yosi

 
Bizsu82   2018. 08. 27.

2

Kategóriájában nem tartom túl jó filmnek. Az igaz hogy látványos, de mintha ez a sztori rovására menne. Nem fogott meg, a sztorija is kissé lapos, gyenge.

 
hsanya182   2018. 10. 28.

1

Engem a látványos tájak fogtak meg benne, igaz sok a számítógépes munka benne, sokszor ez érződik is, de annyira nem zavaró. A történet drámai, nekem sok a véletlen, jobban elmerülhettek volna a részletekben. Van benne némi feszültség, sokkal jobban ... több»

 
BoBamburg   2018. 12. 24.

0
Az ember legrosszabb barátja

Hát számomra ez a film nagyon nem jött be, pedig lehetett volna benne potenciál. Az iszonyat gyenge és buta CGI alapból nagyon rontott a minőségen, de ez még hagyján lett volna..Természetesen az ősemberek makulátlan külsőnek örvendhetnek, szép ápolt haj és megborotvált arcok. Na meg választékosabban beszélnek mint ma élő leszármazottjaik. Aztán elérkezünk a nagy pillanathoz, amikor a fiú és a farkas egymásra talál, együtt szenvednek majd a srác becsicskitja seperc alatt a farkast Történet mesélésből elégtelen. A film végére kissé javul a minőség, de nem sokat és mire odajut az ember elmegy a kedve a filmtől.

 
Caravaggio1978   2019. 03. 03.

0
Látványos,de hosszú a film beveetése.

Látványosan mutatja be a korabeli törzsek életét,szépen kidolgozottak a figurák a környezet.Szerintem túlságosan sokat foglalkozik a mozi az emberek mindennapjainak bemutatásával,aztán hirtelen a film végére bontakozik ki a farkasos sztori. Film nézése közben azért Bevillantak kérdések a fejemben: -mit keresnek hiénák az ősi Európa területén? vagy a farkas neme--az állat szuka, egy falkát mindig az alfa-hím vezet.-ez hogy jött össze? Amúgy rendben volt,nagyon szép a képi világa.

 
Candy   2018. 09. 03.

0

Nehéz megfogalmaznom, hogy mit is érzek ennek a filmnek a kapcsán. Gyönyörű képi világa volt, nem volt vontatott és unalmas. Csodálatos történetben kapták meg azt a történetet, hogy hogyan lett a kutya az ember legjobb barátja. A színész srác eleint... több»

 
Eniq   2019. 12. 27.

0

Régen láttam már ehhez hasonló filmet. A hangulata nagyon megnyerő volt itt nem a színészeken volt a hangsúly vagy a párbeszédeken hanem a történéseken habár unalmasnak tűnhet úgy egy film, hogy ennyire kevés benne mondjuk a beszéd, de nekem nem hián... több»

 
Marcsitesója   2018. 12. 16.

0
Szépen fényképezve

Egyedi képi világ, de ebben ki is merül. A 20 ezer évvel ezelőtti felnőtt fiú képtelen egy ártalmatlanított vaddisznóval elbánni, olyan élőlények jelennnek meg, amelyek akkor már nem léteztek, a dialógusok pedig nem hitelesek. Olyan, mintha valaki a fotelben elképzeli, milyen volt ősembernek lenni. Legalább egy könyvet el kellett volna olvasni.Nem tudom eldönteni milyen kategórába szánták az alkotást. Ja és még valami: (spoiler) Az ősemberek több nyelven beszélnek!

 
phelixmad   2018. 08. 25.

0

Nálam tarolt, bár bevallom, hogy a karakterek egy kissé klisések voltak, szerintem azok nem annyira voltak jól megírva. Amúgy nagyon élveztem a filmet.

 
Gwen   2018. 08. 27.

0

Régivágású, a klasszikusokat idéző film lett az Alfa, és ezt most pozitív értelemben mondom. Abszolút meggyőző, megindító sztorival, kimondottan érdekes látványvilággal és egy remek alakítással a középpontban. Nem bántam meg, hogy elmentem rá, nálam simán többszörnézős mozi.

 
pepetherock   2018. 08. 26.

0

Az elejétől a végéig tökéletesen lekötött, pedig annyira azért nem bíztam benne. Engem abszolút berántott a világa, a maga naív, de kigondolt szentimentalizmusa. Pozitív élmény volt, még több ilyet!

 
Jony Crash   2018. 08. 24.

0

Őszintén szólva nem vártam túlságosan sokat ettől a filmtől, de nagyon kellemeset csalódtam. Látványos, érzelmes, tanulságos, sokkal több, mint egy mutatós kirakatfilm. Mindenkinek a legjobb szívvel tudom ajánlani!

 
olgaasFug   2018. 08. 28.

0

Nekem már az előzetes alapján is nagyon bejött, de azt nem gondoltam volna, hogy ennyire ütős lesz. A cselekmény hihetetlenül pörgős, és noha egy kicsit ki is számítható, a látvány engem mindenért pótolt. Nagyon aprólékosan ki vannak dolgozva a vizuá... több»

 
Jake   2018. 12. 30.

0

Tipikusan egyszer nézhető, vasárnap délutáni kikapcsolódásra alkalmas film. Aki izgalomra, kalandra vágyik, azoknak inkább valami mást ajánlanék. A témavezetés egysíkú, a látványelemek viszont szépek. Fő téma a természeti elemekkel való harc, az önmegvalósítás és az ember-állat kapcsolat.

 
Nagy Robi   2020. 01. 03.

0
Eltérő

Az Alfa című filmnek nem az a sztorija, amit láttok, hanem, ami tanulságot le kell szűrni belőle. Nem a farkas háziasítása a film lényege, ez csak a másodlagos mondanivalója. A film lényege: egy felnőtté váló fiatalember férfivá, vezetővé válása. Fig... teljes kritika»