Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
77
Filmadatlap
 
28
Szereplők
56
Vélemények
27
Képek
15
Videók
A dzsungel könyve
Scarlett Johansson
Neel Sethi
Neel Sethi
Neel Sethi
Neel Sethi
Neel Sethi
Neel Sethi
Neel Sethi
Neel Sethi
Idris Elba
Lupita Nyong'o
Scarlett Johansson
Christopher Walken
Giancarlo Esposito
Ben Kingsley
 
drg0602   2020. 03. 07.

legújabb vélemény

Ezt tetszett, érdekes volt. Szerintem érdemes volt megnézni. Mindenkinek ajánlom. Jó film.

 
indingo   2018. 04. 26.

Nekem a mese jobban tetszett. Ez egy film, de valahogy az állatok megmaradtak mesefigurának, nem tetszett ez a megoldás, meg hát a történetben sem volt túl sok új.


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 06. 01.

Összességében tetszett, számomra visszahozta az egykori Disney mese hangulatát, még akkor is, hogy egyesek részeit "újraértelmezték" az alkotók. Látványosnak látványos, volt pár jó poén, valamint szerethető, s igencsak tipizált, egysíkú szereplők. A musicalre hajazó betétdalokat viszont nem nagyon tudom hova tenni.

 
Bogi87   2016. 05. 27.

A dzsungel könyve Disney-rajzfilmen nőttem fel, így izgatottan ültem be a moziba, de bevallom, kicsit féltem, nem okoz-e majd csalódást az újra feldolgozott történet. Aggodalmam hamar elszállt, a sztori egy kivételtől eltekintve hűen követi az eredeti történetet. Nemcsak szórakoztató, hanem látványos is a film.

 
Deku   2017. 08. 28.

Hát elállt a szavam ennél a műnél, nem tudom mit tehetnék hozzá, kegyetlenül alul teljesített. Nem tudok mit mondani de komolyan hisz értékelhetetlen lett még a színészi játék is nem beszélve a történetről.

 
75/100 Egy jó fajta kalandfilm A dzsungel könyve, amelynek látványvilágában különösen jó érzés elveszni, de a halhatatlanok törzse így sem fogadja be.
 
6,5/10 A dzsungel könyve hiába kerek film a felszínen, de mélyebbre ásva egyáltalán nincs végiggondolva: egyszerre szeretné hitelesen bemutatni az egyes állatfajok viselkedését és dalra fakasztani őket, emberi vonásokat adni nekik és fotorealisztikus CGI-modellekkel megjeleníteni őket, valamint mindezt egy lenyűgöző, de két lábbal a földön járó mesébe belegyúrni. több»
 
Látványosan újragondolt formában ismét felütötte a Walt Disney időtlen klasszikusát, A dzsungel könyvét. Az “élőszereplős” film azonban többet merít a stúdió saját 1967-es animációjából, mint Rudyard Kipling eredetijéből. Üsse kavics, lapozzunk bele! 7,5/10 több»

A film összbevétele 966 550 600 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 223 000 000 forintot termelt. A hazai mozik összesen 208 496 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Rotten Tomatoes oldalán 95%-os értékelést kapott 255 kritika alapján.

(Bogi87)
 

Bill Murray kölcsönzi Balu hangját a filmben, akinek ez az első Disney filmje, családi kötődése azonban van A dzsungel könyvéhez, hiszen az 1998-as feldolgozásban Brian Doyle-Murray adta Balunak a hangját, aki a színész bátyja.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Jon Favreau, a rendező saját bevallása szerint az 1967-es Dzsungel könyve rajzilm a gyerekkori kedvencei közé tartozik, s különösen a Maugli és Balu közötti kötelék volt rá nagy hatással. E viszonyban az ő és a saját nagyapja közti kapcsolatot vélte felfedezni.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.