Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
77%
Filmadatlap
 
28
Szereplők
58
Vélemények
27
Képek
15
Videók
A dzsungel könyve
 
Sabnock Sanatory   2020. 11. 15.

legújabb vélemény

0

Gyönyörűen kivitelezett, fantasztikus CGI technológiával létrehozott film. A történt adott, csak látványban ad többet ez a mozi, mint az elődjei. Kellemes és szép film, érdemes leülni elé.

 
indingo   2018. 04. 26.

0

Nekem a mese jobban tetszett. Ez egy film, de valahogy az állatok megmaradtak mesefigurának, nem tetszett ez a megoldás, meg hát a történetben sem volt túl sok új.


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 06. 01.

0

Összességében tetszett, számomra visszahozta az egykori Disney mese hangulatát, még akkor is, hogy egyesek részeit "újraértelmezték" az alkotók. Látványosnak látványos, volt pár jó poén, valamint szerethető, s igencsak tipizált, egysíkú szereplők. A musicalre hajazó betétdalokat viszont nem nagyon tudom hova tenni.

 
Bogi87   2016. 05. 27.

0

A dzsungel könyve Disney-rajzfilmen nőttem fel, így izgatottan ültem be a moziba, de bevallom, kicsit féltem, nem okoz-e majd csalódást az újra feldolgozott történet. Aggodalmam hamar elszállt, a sztori egy kivételtől eltekintve hűen követi az eredeti történetet. Nemcsak szórakoztató, hanem látványos is a film.

 
Artemisia   2017. 12. 17.

3

Szívmelengető történet nagyszerű kivitelezésben. Nagyon tetszett az állatok saját személyisége, és a Maugli és köztük lévő önzetlen szeretet ábrázolása, illetve a társadalmuk,törvényeik,szokások (farkastörvény, békekő, tiszteletadás az elefántoknak)... több»

 
Deku   2017. 08. 28.

0

Hát elállt a szavam ennél a műnél, nem tudom mit tehetnék hozzá, kegyetlenül alul teljesített. Nem tudok mit mondani de komolyan hisz értékelhetetlen lett még a színészi játék is nem beszélve a történetről.

 
HercegPeter   2018. 01. 08.

0

Nekem nagyon tetszett. Rég nem volt ilyen kellemes filmélményem. Kiskoromban sokat lapozgattam a könyvet mikor még olvasni se tudtam és magamnak találtam ki a történetet. Most ezt nézve felelevenedett ez bennem. A látványra semmi panasz nem lehet. Na... több»

Galéria (27)

Scarlett Johansson
Neel Sethi
Neel Sethi
Neel Sethi
Neel Sethi
Neel Sethi
Neel Sethi
Neel Sethi
Neel Sethi
Idris Elba
Lupita Nyong'o
Scarlett Johansson
Christopher Walken
Giancarlo Esposito
Ben Kingsley

Videók (15)

A film összbevétele 966 550 600 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 223 000 000 forintot termelt. A hazai mozik összesen 208 496 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Rotten Tomatoes oldalán 95%-os értékelést kapott 255 kritika alapján.

(Bogi87)
 

Bill Murray kölcsönzi Balu hangját a filmben, akinek ez az első Disney filmje, családi kötődése azonban van A dzsungel könyvéhez, hiszen az 1998-as feldolgozásban Brian Doyle-Murray adta Balunak a hangját, aki a színész bátyja.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Jon Favreau, a rendező saját bevallása szerint az 1967-es Dzsungel könyve rajzilm a gyerekkori kedvencei közé tartozik, s különösen a Maugli és Balu közötti kötelék volt rá nagy hatással. E viszonyban az ő és a saját nagyapja közti kapcsolatot vélte felfedezni.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Neel Sethit, a Mauglit játszó gyerekszínészt egy világméretű castingon, 2000 gyerek közül választották ki, s ez az első filmszerepe.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film története elméletileg Indiában játszódik (ezt arra lehet alapozni, hogy a dzsungel megjelenítéshez Indiában készült természetfotókat használtak fel), ahol nem élnek orángutánok, így a készítőknek lehetőségük volt arra, hogy Lajcsi királyt ezúttal nem orángutánként, hanem egy már kihalt majomfaj példanyaként, Gigantopithecusként jelenítsék meg. Ez már azért is különleges, mert e kihalt faj körül ma is élnek különböző legendák, amelyek szerint ez a majomféle amolyan indiai jetiként értelmezhető.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az alkotók célja az élőlények és a környezet esetében a minél nagyobb életszerűség volt, amelyet viszont egy esetben nem tarottak be: amikor Maugli nézőpontját érzékeltetik, az állatok egy kicsit nagyobbak, mint a valóságban.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ez az első olyan Dszungel könyve-adaptáció, amelyben Ká, a kígyó nőnemű (eredeti hangja jelen esetben pedig Scarlett Johansson).

(ArpiHajdu és Réci)
 

Kipling írt egy második részt a Dzsungel Könyvéhez, egy évvel az első megjelenése után, aminek a címe A Második Dzsungel Könyve volt.

(Archívum)
 

Sokan úgy gondolják, hogy a könyv a brit imperializmus védelmében készült.

(Archívum)
 

A Dzsungel Könyve eredetileg egy regény, amit Rudyard Kipling írt 1894-ben.

(Archívum)
 
75/100 Egy jó fajta kalandfilm A dzsungel könyve, amelynek látványvilágában különösen jó érzés elveszni, de a halhatatlanok törzse így sem fogadja be.
 
6,5/10 A dzsungel könyve hiába kerek film a felszínen, de mélyebbre ásva egyáltalán nincs végiggondolva: egyszerre szeretné hitelesen bemutatni az egyes állatfajok viselkedését és dalra fakasztani őket, emberi vonásokat adni nekik és fotorealisztikus CGI-modellekkel megjeleníteni őket, valamint mindezt egy lenyűgöző, de két lábbal a földön járó mesébe belegyúrni. több»
 
Látványosan újragondolt formában ismét felütötte a Walt Disney időtlen klasszikusát, A dzsungel könyvét. Az “élőszereplős” film azonban többet merít a stúdió saját 1967-es animációjából, mint Rudyard Kipling eredetijéből. Üsse kavics, lapozzunk bele! 7,5/10 több»