Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

A dzsungel könyve (2016)

The Jungle Book
Filmadatlap
 
28
Szereplők
59
Vélemények
27
Képek
15
Videók
A dzsungel könyve

Galéria (27)

Scarlett Johansson
Neel Sethi
Neel Sethi
Neel Sethi
Neel Sethi
Neel Sethi
Neel Sethi
Neel Sethi
Neel Sethi
Idris Elba
Lupita Nyong'o
Scarlett Johansson
Christopher Walken
Giancarlo Esposito
Ben Kingsley

Videók (15)

 
Klauka89   2021. 09. 12.

legújabb vélemény

0

Szerintem nagyon jó lett, jófejek az állatok, nekem a dalszövegek is tetszettek. Kicsit eltér a történet a mesében megismerttől. Kicsit hiányoltam Kát a filmből, kb. egyszer tűnik fel, és Lajcsi Király kicsit nagyra sikerült. És megőrülök, mert nem j... több»

 
Artemisia   2017. 12. 17.

4

Szívmelengető történet nagyszerű kivitelezésben. Nagyon tetszett az állatok saját személyisége, és a Maugli és köztük lévő önzetlen szeretet ábrázolása, illetve a társadalmuk,törvényeik,szokások (farkastörvény, békekő, tiszteletadás az elefántoknak)... több»

 
indingo   2018. 04. 26.

0

Nekem a mese jobban tetszett. Ez egy film, de valahogy az állatok megmaradtak mesefigurának, nem tetszett ez a megoldás, meg hát a történetben sem volt túl sok új.

 
Sabnock Sanatory   2020. 11. 15.

0

Gyönyörűen kivitelezett, fantasztikus CGI technológiával létrehozott film. A történt adott, csak látványban ad többet ez a mozi, mint az elődjei. Kellemes és szép film, érdemes leülni elé.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 06. 01.

0

Összességében tetszett, számomra visszahozta az egykori Disney mese hangulatát, még akkor is, hogy egyesek részeit "újraértelmezték" az alkotók. Látványosnak látványos, volt pár jó poén, valamint szerethető, s igencsak tipizált, egysíkú szereplők. A musicalre hajazó betétdalokat viszont nem nagyon tudom hova tenni.

 
Bogi87   2016. 05. 27.

0

A dzsungel könyve Disney-rajzfilmen nőttem fel, így izgatottan ültem be a moziba, de bevallom, kicsit féltem, nem okoz-e majd csalódást az újra feldolgozott történet. Aggodalmam hamar elszállt, a sztori egy kivételtől eltekintve hűen követi az eredeti történetet. Nemcsak szórakoztató, hanem látványos is a film.

 
Thibo84   2016. 07. 01.

0

A történet szuper, a poénokon jót nevettem, és a CGI is minőségi, bár Balunál és Sir Kánnál érezhető volt olykor, hogy számítógépes, de ezt az apró kis malőrt leszámítva, kellemesen csalódtam a filmben. Erőteljesen ajánlott kategória mindenki számára véleményem szerint.

A film összbevétele 966 550 600 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 223 000 000 forintot termelt. A hazai mozik összesen 208 496 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Rotten Tomatoes oldalán 95%-os értékelést kapott 255 kritika alapján.

(Bogi87)
 

Bill Murray kölcsönzi Balu hangját a filmben, akinek ez az első Disney filmje, családi kötődése azonban van A dzsungel könyvéhez, hiszen az 1998-as feldolgozásban Brian Doyle-Murray adta Balunak a hangját, aki a színész bátyja.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Jon Favreau, a rendező saját bevallása szerint az 1967-es Dzsungel könyve rajzilm a gyerekkori kedvencei közé tartozik, s különösen a Maugli és Balu közötti kötelék volt rá nagy hatással. E viszonyban az ő és a saját nagyapja közti kapcsolatot vélte felfedezni.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Neel Sethit, a Mauglit játszó gyerekszínészt egy világméretű castingon, 2000 gyerek közül választották ki, s ez az első filmszerepe.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film története elméletileg Indiában játszódik (ezt arra lehet alapozni, hogy a dzsungel megjelenítéshez Indiában készült természetfotókat használtak fel), ahol nem élnek orángutánok, így a készítőknek lehetőségük volt arra, hogy Lajcsi királyt ezúttal nem orángutánként, hanem egy már kihalt majomfaj példanyaként, Gigantopithecusként jelenítsék meg. Ez már azért is különleges, mert e kihalt faj körül ma is élnek különböző legendák, amelyek szerint ez a majomféle amolyan indiai jetiként értelmezhető.

(ArpiHajdu és Réci)
 
Nem vagyok olyan néző, aki szerint minden filmet csakis diára szabadna forgatni, kizárólag hús-vér szereplőkkel, de amikor azt hallottam, hogy a Disney olyan Kipling-adaptációt készít, melyben Mauglin kívül szinte mindent és mindenkit számítógéppel rajzolnak a nagyvászonra, hááát... KOVÁCS GELLÉRT KRITIKÁJA. több»
 
Nem kizárt, hogy az alkotóknak igaza van, és a mostani generációt ilyesféle filmmel lehet megszólítani: egy akciódús, az átlagos gyerekfilmhez képest komor látványmozival. 7/10 több»
 
Megkajáljuk-e most ezt az igényes díszcsomagolással ellátott műanyagot? több»