Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
71

Ahol a vadak várnak (2009)

Where the Wild Things Are
Filmadatlap
 
34
Szereplők
8
Vélemények
15
Képek
1
Videók
 
Fahéjgolyó   2016. 10. 25.

Egy problémás kisfiú agyszüleményein keresztül mutatja be a lelki világát. Nem egy hétköznapi gyerek áll a középpontban, ezért igen nehéz vele azonosulni szerintem.

 
Norbert93   2019. 02. 14.

Hát nem tudom. Egy problémás srác fantáziája elevenedik meg, s ezen keresztül telik a film nagy része. A sráccal nem tudtam azonosulni, sőt (!) legszívesebben felpofoztam volna az első öt percben.


 
Kardos   2016. 08. 07.

Érdekes, látványos, de nem egy gyerekfilm kategória. Eléggé nehézkés a stílusa. Már már nyomasztóra sikerült a készítőknek és ijesztőre, ami ilyen filmeknél nem feltétlenül előny. De egyszer azért mindenképpen érdemes szerintem megnézni, mert vannak benne lehetőségek.

 
K.bogi   2016. 07. 22.

Nagyon érdekes film lett. Fenntartásokkal indultam neki de meg kell mondanom igazán ritka volt. Egyedire sikerült, bár kicsit túlságosan elhúzták a történetet. Ha jól tudom könyvből adaptálták filmmé. Kíváncsi lennék , hogy az milyen és mennyire népszerű.

 
dps   2015. 05. 01.

A film Maurice Sendak Magyarországon még meg sem jelent, de az USA-ban hatalmas népszerűségnek örvendő, költői és gazdagon illusztrált gyermekkönyvén alapul. Csakúgy mint - lényegében - ez a képeskönyv, sokkal inkább szól a felnőtteknek, mint a gyermekeknek. Bár Sendak inkább a haragot elemzi, Jonze filmje azonban a hangsúlyt átteszi inkább a szomorúságra. A film annyira mély gondolatokkal teli és szomorú (már-már lesújtó), annyira beszédes és kellemetlenül személyes, hogy azt gondolom, hogy emiatt sok felnőttnek sem fog tetszeni. Az egész olyan, mint egy történet, melyet a nagybácsikád mesélt el, pedig tudod, hogy az anyukád megtiltotta neki, s éppen ezért egyszerre akarod is hallani, meg nem is akarod. Talán a legfelnőttesebb gyerekfantasy az E.T. óta, de legalább annyira, ha nem sokkal inkább csodálatosabb, mint a kis űrlény története, ám a hasonló témájú Fantasztikus labirintusnál vagy A Sötét Kristálynál mindenképpen sokkal jobb. Ez egy film a gyermekkor belső küzdelmeiről és a világ mocskossága miatt széttört szívről. Szomorú, de ugyanakkor gyönyörű és igaz.

 
Alapvetéseiben tehát tulajdonképpen remek darabról van szó, amely annyira nem is áll távol a Jonze-életmű maradékától, ugyanakkor ezek ellenére sem tudott egy percig sem megragadni a film. több»
 

A filmet eredetileg 2008-ban mutatták volna be.

(kázsé)
 

A stúdiónak eredetileg annyira nem tetszett a film, hogy majdnem újraforgatták az egészet, de végül a rendező előállt egy új, család barátabb vágással.

(kázsé)
 

Több ezer fiút hallgattak meg Max szerepére.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.