Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
72%

Ahol a vadak várnak (2009)

Where the Wild Things Are
Filmadatlap
 
33
Szereplők
9
Vélemények
15
Képek
1
Videók
 
Ms. Akárki   2019. 07. 23.

legújabb vélemény

Gyönyörű de elég káoszos a film kicsit. Gondolom a gyerek csapongó lelki világa miatt ilyen felemás a film, mivel a lények és azok cselekményei által éli meg őket. Gyerekeknek szerintem kicsit ijesztő, úgyhogy inkább gyermeki gondolkodású felnőtteknek tökéletes ez a fantasy.

 
Fahéjgolyó   2016. 10. 25.

Egy problémás kisfiú agyszüleményein keresztül mutatja be a lelki világát. Nem egy hétköznapi gyerek áll a középpontban, ezért igen nehéz vele azonosulni szerintem.


 
Norbert93   2019. 02. 14.

Hát nem tudom. Egy problémás srác fantáziája elevenedik meg, s ezen keresztül telik a film nagy része. A sráccal nem tudtam azonosulni, sőt (!) legszívesebben felpofoztam volna az első öt percben.

 
Kardos   2016. 08. 07.

Érdekes, látványos, de nem egy gyerekfilm kategória. Eléggé nehézkés a stílusa. Már már nyomasztóra sikerült a készítőknek és ijesztőre, ami ilyen filmeknél nem feltétlenül előny. De egyszer azért mindenképpen érdemes szerintem megnézni, mert vannak benne lehetőségek.

 
K.bogi   2016. 07. 22.

Nagyon érdekes film lett. Fenntartásokkal indultam neki de meg kell mondanom igazán ritka volt. Egyedire sikerült, bár kicsit túlságosan elhúzták a történetet. Ha jól tudom könyvből adaptálták filmmé. Kíváncsi lennék , hogy az milyen és mennyire népszerű.

 
dps   2015. 05. 01.

A film Maurice Sendak Magyarországon még meg sem jelent, de az USA-ban hatalmas népszerűségnek örvendő, költői és gazdagon illusztrált gyermekkönyvén alapul. Csakúgy mint - lényegében - ez a képeskönyv, sokkal inkább szól a felnőtteknek, mint a gyerm... több»

 
gihera81   2015. 11. 11.

Először azért nem árt a szülőnek külön megnézni a filmet és utána eldönteni, hogy a lurkónak is való-e, ugyanis olyasmi ez, mint A kisherceg, valamennyire érni kell hozzá. Keserédes mozi, de nagyon megragadó történet, ami mer más lenni, mint a többi mese, ez pedig mindenképpen bátor és értékelendő lépés.

Galéria (15)

Videók (1)

A film összbevétele 100 086 793 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet eredetileg 2008-ban mutatták volna be.

(kázsé)
 

A stúdiónak eredetileg annyira nem tetszett a film, hogy majdnem újraforgatták az egészet, de végül a rendező előállt egy új, család barátabb vágással.

(kázsé)
 

Több ezer fiút hallgattak meg Max szerepére.

(kázsé)
 

A forgatás 2005-ben kezdődött.

(kázsé)
 

Mikor Max a könyveken áll, mindegyik gerincén a film címe látható.

(kázsé)
 

A film eredetileg teljesen animált lett volna.

(kázsé)
 
Alapvetéseiben tehát tulajdonképpen remek darabról van szó, amely annyira nem is áll távol a Jonze-életmű maradékától, ugyanakkor ezek ellenére sem tudott egy percig sem megragadni a film. több»