A Mad Max: A harag útja 2015 legjobb filmje a kritikusok szerint

A produkció ezzel olyan filmeket ütött ki a nyeregből, mint Jafar Panahi Taxi-ja, vagy Nemes Jeles László Saul fia című alkotása.

Nagy meglepetésre George Miller posztapokaliptikus sikerfilmje, a Mad Max - A harag útja lett 2015 legjobb filmje a nemzetközi kritikusok (Fipresci) szerint.

A Cannes-ban debütáló Charlize Theron és Tom Hardy nevével fémjelzett produkció ugyan hatalmas siker volt, de bevételeit tekintve nyomába sem ért az olyan szuperprodukciónak, mint a Jurassic World vagy a Bosszúállók 2.

A szavazás utolsó körében a Mad Maxen kívül olyan filmek szerepeltek, mint a Saul fia, a The Assassin és a Taxi.

A 2015-ös Fipresci díjat olyan film nyerhette el, melyet 2014. július 1. után mutattak be. A végeredményről 493 kritikus döntött.

George Miller sajtóközélmenyben reagált az elismerésre, melyen bár kissé meglepődött, rendkívül jól esett neki, hogy a világ összes táján élő kritikusok döntése nyomán az ő alkotása bizonyult a legjobbnak. A rendező a díjat szeptember 18-án veszi át a San Sebastian Filmfesztiválon.

1999-es megalakulása óta a díjat olyan rendezők érdemelték ki, mint Michael Haneke, Paul Thomas Anderson, Jean-Luc Godard és Pedro Almodovar.