A Marvel-film, amiről még sosem hallottál

Nem a Hugh Jackman nevével fémjelzett X-Men - A kívülállók volt az első mutáns kaland: erről a Marvel-filmről még biztosan nem hallottál!

A "Marvel másképp" című sorozatban Sebastian, a német Marvel-szakértő a képregénycég elfeledett filmadaptációit veszi górcső alá. Ezúttal: az 1996-os Szupercsapat  van soron, amely négy évvel az első X-Men előtt jelent meg.  A Generation X-et valójában egy X-Men tévésorozat pilotjának szánták, de nem lett belőle semmi - és ez igazából mindent elmond a film minőségéről, amely mára úgy vonult be a Marvel-évkönyvekbe, mint egy folytatás nélküli pilot.

A sztori középpontjában - ahogy később az X-Men-filmekben is - a Xavier Intézet áll, sőt a pilotot is ugyanott forgatták: a kanadai Hatley kastélyban. Maga Xavier, azaz X professzor azonban nem jelenik meg, de a fiatal diákokat (köztük Jubilee-t és Skin-t) Emma Frost (Finola Hughes) és Sean Cassidy, azaz Banshee (Jeremy Ratchford) irányítja. A film gonosztevője a feltaláló Russel Tresh (Matt Frewer), aki maga is szeretne szuperképességeket birtokolni, és az álomdimenzión keresztül akar betörni az iskolában tanuló fiatal mutánsok álmaiba...

Ez egy kicsit úgy hangzik, mint a Rémálom az Elm utcában, és nem is tévedünk túl nagyot ezzel az összehasonlítással, mert Jack Sholder, a Rémálom az Elm utcában: Freddy visszavág rendezője a felelős az X generációért is. A mutáns kaland azonban Sebastian konklúziója szerint meg sem közelíti a kultikus horror-sorozat klasszisát.

Érdektelen konfliktusok, rengeteg f*ngós vicc, béna akció és alig néhány szuperhősös jelenet - sajnos mindig látszik, hogy az X generáció egy olyan tévésorozat, amelyre nagyon kevés pénz állt rendelkezésre. Egyedül Matt Frewer emelkedik ki, mint gonosztevő.

Ha érdekel a "Marvel times different" sorozat többi filmje és Sebastian róluk szóló videói, akkor ajánljuk a lentebb beágyazott YouTube videót, ahol az összes ajánlót időrendi sorrendben megtalálod!