A Thor 4-ben visszatér a halálból az MCU ikonikus karaktere?

A Marvel moziverzum filmjeiben sokáig nem volt „divat”, hogy a szuperhősök vagy segítőik meghaljanak. Aztán felbukkant Thanos, és szép sorjában hullani kezdtek a jófiúk is. A Thanos elleni harcban sok közönségkedvenc szereplő esett áldozatul ilyen vagy olyan módon. Ám nem biztos, hogy mindenkitől végleg búcsút kellett akkor vennünk.

A legtöbben persze a Bosszúállók: Végjáték végén a győzelemért életét adó Tony Starkot vagyis Vasembert szeretnék újra a mozivásznon látni, de sajnos egyre kevesebb reménye van a rajongóknak erre. De mellette ne feledkezzünk meg Fekete Özvegyről sem, aki szintén feláldozta magát, bár neki legalább jutott egy önálló film.

Aztán ott van Loki, akiről már többször hihettük azt, hogy vége, aztán valahogy mégis visszatért, de hát a csíntevés istenétől ez nem olyan nagy szám. Csakhogy mikor Thanos végzett vele, akkor nagyon úgy festett, hogy végleg vége.

De azon a sötét napon, amikor Loki meghalt, egy másik hős asgaardi is az életét adta, hogy valahogy megfékezzék Thanost. Ő nem más volt, mint Heimdall. Az Idris Elba által megformált karakter irányította a Bifrösztöt, amelyen keresztül Asgard hősei a különböző világokba utazhattak. Ő menekítette ki Thort és Hulkot is a pusztulásra ítélt hajóról, ami után Thanos megölte őt.

A legfrissebb találgatások viszont arról szólnak, hogy Heimdall visszatér, méghozzá a Thor: Szerelem és mennydörgésben. E pletykákat a filmet rendező Taika Waititi egyik közösségi médiás posztja indította el. A rendező a közelmúltban egy képet osztott meg a követőeivel, amelyen egy rögbicsapattal szerepel. És nem mellesleg Idris Elba is ott mosolyog a többiek között.

Mindez tehát nem sok, de némi bizakodásra okot adhat, mivel a rendező és a színész egyébként is nagyon jó viszonyt ápolnak mind a munka, mind a magánélet területén. És Taika Waititi szeret a közösségi médiában utalgatni a készülő filmjeire. Talán most is ezt tette. Mindenesetre, ha van olyan filmes univerzum, ahol meg lehet oldani Heimdall visszatérését, az a Marvel moziverzum.

akció | kaland | sci-fi

Thanos (Josh Brolin) betartotta az ígéretét, végrehajtotta a tervét és megsemmisítette az univerzum felét. A Bosszúállók tehetetlenek, a Földön eluralkodott a káosz. Amerika... több»