Csütörtöktől a mozikban Lorene Scafaria kritikuskedvenc filmje, mellyel a kritikusok egybehangzó véleménye szerint Jennifer Lopez karrierjében először nagy eséllyel pályázik az Oscarra.

Nehéz ellenállni a pénz csábításának. Főleg akkor, ha azt szinte tálcán kínálják fel… Ramona (Jennifer Lopez) New York egyik legmenőbb sztriptízbárjában dolgozik, ahol a Wall Street-i dúsgazdag bankárok naponta több százezer dollárt költenek el a szexi táncosokra. Töménytelen mennyiségű pénz cserél gazdát egy éjszaka alatt, aminek a lányok csak a töredékét látják viszont.

A táncosok megelégelik, hogy mindenki csak hasznot húz belőlük: Ramona irányításával összefognak, és az évszázad egyik legnagyobb csalását viszik véghez, amihez tehetős ügyfeleik hiszékenységét, és pénzzel teli bankkártyáját használják fel. Minden annyira egyszerűnek tűnik. Az üzlet beindul, a pillangók szárnyalnak, és közben dől a lé. De a pénzből sosem elég. És ahol a kapzsiság felüti a fejét, ott egyre nagyobb az esélye, hogy valaki elkövet egy apró hibát… 

A Wall Street pillangóiLorene Scafaria és Jessica Pressler forgatókönyve alapján Lorene Scafaria rendezte (Új csaj, Míg a világvége el nem választ), míg a főbb szerepeket Jennifer Lopez, Julia Stiles, Mercedes Ruehl, Madeline Brewer, Steven Boyer, Keke Palmer és Frank Whaley alakítják.

Íme tehát 10 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Jennifer Lopez napi jelleggel gyakorolta a rúdtáncot a filmre való felkészülés részeként. Az énekesnő-színésznő a saját elmondása alapján még saját otthonába is beszerzett egy rudat.
  • Jennifer Lopez személyesen győzte meg Cardi B.-t arról, hogy vállalja el a szerepet.
  • A film körül kisebb botrány bontakozott ki, amikor egy sztriptíztáncos, Samantha Barbash jogi lépéseket helyezett kilátásba, mivel szerinte Jennifer Lopez és a film mögött álló produkciós cég engedély nélkül használta fel a történetét.
  • A Wall Street pillangói a hip-hop sztár, Lizzo első filmje.
  • Jennifer Lopez a szerepre való felkészülés során a vőlegényével, Alex Rodriquezzel több sztriptízbárt is felkeresett.
  • Jennifer Lopez és Keke Palmer harmadik alkalommal dolgozott együtt a Jégkorszak franchise filmjei után.
  • A Wall Street pillangói a Grammy-díjas rapper és előadó, Cardi B. első filmje.
  • A film cselekményének alapjául Jessica Pressler a New York magazinban 2015-ben megjelent "The Hustlers at Scores" című cikke szolgált.
  • A Wall Street pillangói forgatása 2019. március 22-én kezdődött meg New York Cityben, és május 4-én ért véget.
  • A film világpremierje a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt 2019. szeptember 7-én.

Hazai premierdátum: 2019.09.26.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: