Akon sokkoló szónoklatba kezdett a nemek közötti egyenlőségről, amelyben azt állította, hogy a férfiak "az univerzum királyai", a nők pedig csak azért vannak itt, hogy támogassák őket. Ma reggel se' fog kelleni az a kávé...

A 49 éves amerikai rapper a The Joe Budden Podcastben való nemrégiben történt megjelenése során sokkolta a hallgatókat a férfi és nő közötti kapcsolatban a nemi szerepekről vallott vadul elavult nézeteivel.

Az interjú során Akon bizarr módon azt is állította, hogy a férfiak nők nélkül is képesek babát csinálni, mert állítása szerint csak sperma és egy inkubátor kell ahhoz, hogy életet teremtsenek, és ezt így magyarázta: "Mi vagyunk az istenek, mi vagyunk azok, akik életet teremtenek. A férfiak a világegyetem királyai és istenei!"

Az afrikai nőkről Akon a következőket mondta: "A nők [ott] úgy bánnak veled, mint egy férfival, mint egy királlyal. Nem versengenek veled, vagy harcolnak az egyenlőségért, mert megértik, hogy a férfiak és a nők soha nem lehetnek egyenlőek. Megértik a szerepüket."

"Az ottani szerepek nagyon meghatározottak és nagyon tiszták, itt (Amerika), ha azt a szót mondod egy nőnek, hogy szerep, ha azt mondom, ha te játszod a te szerepedet, én meg az enyémet, akkor azt mondják, hogy mi a f*szt értesz az alatt, hogy játsszam a szerepemet?! Milyen szerepet?!"

"Mindenkinek van egy szerepe, ami az élet infrastruktúrája, és ha a nő nem érti a pozícióját, amit játszik az életben, akkor mindenki összezavarodik. - majd így folytatta - Hogyan játszhatná egy férfi és egy nő pontosan ugyanazt a szerepet, hol van az egyensúly? Afrikában ez teljesen egyértelmű, a nő a nő szerepét játssza."

Akon a továbbiakban kitartott amellett, hogy a nőket kifejezetten arra teremtették, hogy elviseljék a férfiak által okozott fájdalmat, és hűségesek maradjanak hozzájuk, ami szerinte "természetes". Azt mondta: "Isten szeretetet, érzelmeket és együttérzést telepített a nőbe, mert anyai figuraként ezeket a dolgokat beléjük kell oltani. Ezért van az, hogy a nők olyan gyorsan értik az érzéseket, és ezért képesek annyi fájdalmat elviselni, mert ez a hűség és számukra ez természetes. Nőként az a feladata valakinek, hogy támogassa a férfit. A férfiak ennek az univerzumnak a királyai és istenei, egy nő soha nem hasonlítható a férfihoz. Ezt meg kell érteniük itt Amerikában."

Akon, aki nemrég sokkolta rajongóit a 7500 dolláros hajátültetésével, a továbbiakban kifejtette a nemzéssel kapcsolatos nézeteit, és kitartott amellett, hogy a férfiak nő segítsége nélkül is képesek gyermeket vállalni. Azt állította: "A nők nem életet teremtenek, hanem támogatják az élet létrehozását. Mi vagyunk az istenek, mi vagyunk azok, akik életet teremtenek. Hadd mondjam el a tudományos tényt: Egy férfi most is képes életet teremteni egy nő nélkül, de egy nő nem tud életet teremteni egy férfi nélkül."

"Ha most azonnal meg akarnám csinálni, kilövöm a spermámat, beteszem egy inkubátorba, és kilenc hónapot adok neki, a mai tudomány mellett talán még kevesebbet is, és megszületik egy baba. Egy nő ezt nem teheti meg. Tehát valójában mi férfiak vagyunk az élet teremtői."

A továbbiakban olyan bizarr kijelentésekkel élt, mint: "A férfiak elvesztették a hatalomról alkotott elképzelésüket, amivel valójában rendelkeznek, és átadták azt a nőknek. Itt Amerikában a férfiak félnek a hatalmuktól. Amíg a férfi nem áll fel, addig a nőnek minden joga megvan ahhoz, hogy átvegye a szerepét, és azt mondja, hogy ő egyenlő veled."

Ezután a rapper amellett "érvelt", hogy az 1950-es években a nemi szerepek tekintetében a dolgok sokkal "meghatározottak" voltak. A rajongók hevesen reagáltak Akon szónoklatára, különösen arra az állítására, hogy a férfiak nők nélkül is képesek gyermeket vállalni. Az egyikük így fogalmazott: "Megdöbbentő, hogy milyen sokan hiszik azt, hogy a babák spermából és méhből születnek. Mintha a nagymamád nem hordozta volna a DNS-ed felét hónapokkal azelőtt, hogy az anyád megszületett volna. #ohlord!"

Egy másik azt írta: "Technikailag minden férfi meghalhatna, és a nők újra benépesíthetnék a világot a halott férfiak fagyasztott spermájával. Fordítva gondolta, de az egója láthatóan elvakítja és nem engedi, hogy megértse, hogyan működnek valójában a dolgok."

Egy harmadik  (egykori?) rajongó sorai: "Akon kínos. Száműzetésbe kellene küldeni."

Egy következőé pedig: "Meg vagyok döbbenve! Akon. Édesem. Hogyhogy nem tudod, hogyan működik a gyerekcsinálás? Képzeld el, hogy ilyen hangosan és rosszul viselkedsz nyilvánosan!?"

És a kommentek csak záporoztak ekkora incel megnyilvánulás hallattán:

- "Akon azt mondta, hogy spermát teszel egy légsütőbe, és 9 hónap múlva baba születik. Azt akarom, hogy eltűnjön a szemem elől."

- Egy másik személy a nemrég történt hajátültetésével viccelődött, és azt mondta: "Mióta Akon megkapta azt a beültetést, vad sz*rságokat beszél".

- "A podcastok továbbfejlesztették azt az ősrégi gondolatot, hogy bárkivel elhitethetsz bármilyen szemetet, ami elhagyja a szádat, ha magabiztosan mondod." - jegyzete meg egy kommentelő.

Akon korábban filmekben is feltűnt, láthattuk például Andy Samberg zseniális karikatúra filmjében a Popsztár: Soha ne állj le (a soha le nem állással)-ban vagy az Amerikai balhé és a Black November című filmekben. Nos, ezek után nem valószínű, hogy sok új lehetőséget kapna...