Donald Trump máris nekiment a róla készült életrajzi filmnek. A The Apprentice gyakorlatilag meghódította Cannes-t, Trump azonban beperelné az alkotókat.

„Pert fogunk indítani, hogy foglalkozzunk ezeknek a színlelt filmeseknek a kirívóan hamis állításaival. Ez a szemét tiszta fikció, amely olyan hazugságokat szenzációként tálal, amelyeket már régen megcáfoltak. Akárcsak az illegális Biden-perek esetében, ez is a hollywoodi elit választási beavatkozása, akik tudják, hogy Trump elnök újra elfoglalja a Fehér Házat, és legyőzi az általuk választott jelöltet, mert semmi sem vált be, amit eddig tettek” - jelentette ki hétfőn a Trump kampányát vezető Steven Cheung.

A filmben Trump 1970-es és 1980-as évekbeli korai éveiből Az üzletkötés művészete híressé vált Trump számos incidense között szerepel egy jelenet, amelyben a múltbeli és potenciálisan leendő elnök megerőszakolja feleségét. A 2022-ben elhunyt Ivana, Trump első felesége a válást követő években beszélt a szexuális erőszakról, de később, a halála előtti évtizedekben visszavonta a szavait.

A The Apprentice főszerepeiben Sebastian Stan, Jeremy Strong, Martin Donovan, Maria Bakalova, Edie Inksetter, Eoin Duffy és Mark Rendall láthatók.