Álló ovációval fogadták a súlyosan beteg Celine Diont a Grammyn

Hatalmas meglepetést okozott Celine Dion az idei Grammy-gálán.

Az elmúlt időszakban számos aggasztó hír látott napvilágot az énekesnő egészségi állapotával kapcsolatban. Celine Diont egy ritka neurológiai betegséggel, Stiff-Person szindrómával diagnosztizálták, amely izommerevséget okoz, ugyanakkor a szívet és a hangszálakat is megtámadja. Emiatt az énekesnő több koncertjét is kénytelen volt lemondani, illetve a nyilvánosságtól is távol maradt.

Az idei gálán Trevor Noah humorista konferálta fel Diont, hogy átadja az év albumának járó elismerést Taylor Swiftnek. “Amikor azt mondom, hogy örülök, hogy itt lehetek, azt tényleg szívből gondolom. Azok, akiknek megadatott az az áldás, hogy itt, a Grammy-díjátadón lehettek, soha nem vehetik természetesnek azt a hatalmas szeretetet és örömöt, amit a zene hoz az életünkbe és az emberek életébe szerte a világon” - mondta Dion.

Az énekesnő azt is hozzátette, hogy hatalmas megtiszteltetés számára átadni azt az elismerést, amelyet ő maga 27 évvel ezelőtt vehetett át Diana Rosstól és Stingtől. 

“Ez az elmúlt pár év nagy kihívás volt számomra, az út az állapotom felfedezésétől kezdve addig, hogy megtanuljam, hogyan éljek vele és hogyan kezeljem, de ne hagyjam, hogy meghatározzon engem. Ahogy folytatódik az út az előadói karrierem folytatásához, rájöttem, mennyire hiányzott, hogy láthassam a rajongóimat.  E távollétem alatt úgy döntöttem, hogy dokumentálni akarom életemnek ezt a részét, hogy megpróbáljam felhívni a figyelmet erre a kevéssé ismert állapotra, hogy segítsek másoknak, akik osztoznak ebben a diagnózisban” - mondta Dion annak kapcsán, hogy nemrégiben került hivatalosan is bejelentésre, hogy az Amazon Prime-on jelenik meg a róla szóló I Am: Céline Dion című dokumentumfilm.