A XXI. század egyik legsikeresebb sitcomja volt a 2006 és 2019 között összesen tizenkét évadot megért Agymenők. Ahogy számos más hasonló sorozat, ezt is stúdióban, igazi közönség előtt vették fel megannyi díszletet használva. Az egyikhez egy érdekes és egy picit undi történet is kapcsolódik.

Az Agymenők négy kockáról szól, akik a maguk szakterületén igazi lángelmének számítanak. De legyenek bármekkora zsenik is a tudomány világában, a hétköznapi életben, főleg a más emberekkel való szociális interakciókban mindannyian defektesek valahogy.

Az egész sorozat mozgatórugója Sheldon, aki az elméleti fizika egyik legnagyobb koponyája, aki igazi csodagyerek volt. Csakhogy cserébe végtelenül kiállhatatlan modora és zéró szociális érzéke van, ami persze milliónyi kacagtató szituációt eredményez. Az ő legjobb barátja Leonard, aki ugyan messze nem akkora koponya mint ő, de defektben azért őt sem kell félteni. Két barátjuk pedig Howard és Raj. A történet a négy barátról szól és a szomszédba költözött csinos, de kissé butuska lányról, Pennyről.

A sorozat szinte minden jelenete vagy Sheldonék otthonában, vagy az egyetemen játszódik. Az egyik ikonikus helyszín pedig az otthonukban lévő lépcsőház, amely egy nem működő lift körül fut körbe. A forgatáson természetesen nem építettek meg több emeletet, mivel mindig ugyanabból a szögből láthatjuk a lépcsőházat, a díszletlépcső valójában egy falban ér véget, amit mi nem láthatunk.

Ehhez kötődik a sorozat egyik kicsit undi története is. A Leonardot alakító Johnny Galecki ugyanis imádott rágózni a forgatásokon. Minden felvétel elején, ami a lépcsőházban játszódott, a rágóját mindig arra a falra ragasztotta, ami a lépcsőt lezárta. Ez a szokása a tizenkét évad során végig megmaradt. Az, hogy a stáb ezeket miért nem távolította el, azt nem tudni, de az egyik stábtag egyszer egy interjúban elárulta, hogy a tizenkét évad alatt nagyjából háromezer rágó került fel a falra…

91 Agymenők  (2006)

romantikus | vígjáték

Leonard Hofstadter (Johnny Galecki) és Sheldon Cooper (Jim Parson) valódi csodabogarak. Mindketten a Caltech kutatói, ráadásul pasadenai lakásukat is közösen bérelik, egyvalamiben... több»