Az év egyik leghátborzongatóbb horrorját ígéri a Saint Maud előzetese!

Az A24-nél az utóbbi években igencsak ütős horrorokkal szolgáltak a műfaj kedvelő számára, és nagyon úgy tűnik, hogy a stúdió egy cseppet sem kíván változtatni ezen a hagyományon.

Az előző évben a Midsommar hagyott a mozirajongókban mély nyomot, most pedig egy új dobással készülnek az A24-nél, amely nagy valószínűséggel nem vesz majd vissza a borzongtatásból.

Megérkezett ugyanis a Saint Maud előzetese, amely a hangsúlyosabb vizuális esztétikum mellett egy igazán ideglelős horrorsztorit ígér. A történet szerint Maud, aki rákos megbetegedésben szenvedő Amanda mellett szolgál ápolóként. Rövidesen azonban különös és vérfagyasztó jelenségek sorozata veszik kezdetüket, Maud pedig egyre megszállottabban hiszi, hogy feladata megmentenie az ápoltak lelkét, bármibe is kerül.

A Saint Maud korábban már bemutatásra került a 2019-es Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon, amelyen maga Danny Boyle méltatta Rose Glass első nagyjátékfilmes rendezését. „Sikeresen vegyíti a zsáner elemeit, ugyanakkor képes új utakat találni a műfajon belül úgy, hogy a néző számára egy igazán lebilincselő élményt kínáljon” – jegyezte meg Boyle.