56 Űrvihar  (2017)

Ekkora veszteség még egy olyan céget is, mint a Warner Bros. is érzékenyen fog érinteni. Bukás lett Gerard Butler új filmje.

Hétfőn számoltunk az Űrvihar gyenge kezdéséről, és már a hétvégi bevételek alapján világosan látszott, hogy a Warner katasztrófafilmje csúnya bukás lesz. A 120 millióból forgatott produkcióra mindössze 13 millió dollár értékben váltottak jegyet a mozizók Észak-Amerikában, majdnem fele annyian, mint a kritikusok által sárba döngölt, a minősíthetetlenséget súroló Tyler Perry's Boo 2! A Madea Halloweenre.

A The Wrap értesülései szerint azonban még nagyobb a baj, mint az elsőre látszott, ugyanis a portál becslései alapján a Warnernek 100 milliós veszteséget kell majd elkönyvelnie. Egy olyan film miatt, melyben Gerard Butler egy mérnököt alakít, akinek meg kell meg kell javítania a műhold rendszert, mely az időjárást irányítja, és mely most hatalmas viharokat okoz a földön. A Warnernél úgy gondolták, ez lehet az az ötlet, amire érdemes eltapsolni120 milliót. A marketingköltségeket is figyelembe véve az Űrviharnak legalább 300-350 milliót kéne termelnie, hogy ne legyen ráfizetés. Mivel azonban a film eddig világszerte 66 milliós bevételt ért el, ez valószínűleg soha nem fog megtörténni.

Az Űrvihar egyébként kimondottan jól kezdett idehaza, és könnyen szerezte meg a bevételi toplista első helyét több mint 38 ezer nézővel és 63 millió forintos bevétellel.