Az év Netflix-híre? 4 év után folytatódhat a platform egyik legnagyobb sorozata

FRISSÍTÉS: Időközben befutott az első előzetes a Fekete tükör 6. szezonjához, ráadásul rögtön magyar felirattal. Idelent mutatjuk!

A 2010-es években a Netflixet több sorozat is uralta, ezek közé tartozott a Fekete tükör is, amely a Channel 4-tól került át a legnagyobb streaming szolgáltatóhoz. A sci-fi és thriller elemekkel teletűzdelt antológiasorozat hatalmas népszerűségnek örvendett és örvend mind a mai napig. Éppen ezért volt igazi érvágás a rajongóknak, amikor 2019-ben az ötödik évaddal véget ért a sorozat.

Az ötödik évad eléggé eltért a korábbiaktól, hiszen míg az első két évad három-három epizódból állt, addig a már Netflixnél készülőt harmadik és negyedik már hat-hat részt számlált. Az ötödik évadra viszont visszatértek a három epizódhoz, bár ezek hossza már jó egy órára nyúlt.

A sorozatnak leginkább az vetett véget, hogy az eredeti alkotók, Charlie Brooker és Annabel Jones is kiszálltak a produkciós cégből, amely akkor az Endemol Shine Group leányvállalata volt. Ez pedig a jogokat magánál tartotta egészen 2020-ig, amikor is eladta azokat a Banijay Groupnak.

Tavaly is lehetett pletykákat hallani arról, hogy a Netflix megállapodott a Banijay Grouppal és már javában zajlik a casting a hatodik évadhoz. Nos, e pletyka mostanra érett hivatalossá: igen, jön a hatodik évad!

A sorozat hivatalos Twitter-csatornája évekig inaktív volt, a napokban viszont újra életre kelt. Itt kezdtek el utalgatni rá, hogy valami alakul, valami történni fog. Majd maga Charlie Booker is reagált, belement a játékba.

Természetesen nem kellett sokat várni rá, hogy a rajongók ellepjék a közösségi médiát. Szinte kivétel nélkül mindenki örömének adott hangot, sokak álma teljesül azzal, hogy folytatódik kedvenc sorozata. Volt olyan is, aki némi iróniával megjegyezte, hogy a hatodik évad maga volt az elmúlt néhány év a koronavírussal. Szerinte elég lenne csak a híradásokból összevágni a részeket.

A producerek egyébként a hírek szerint az ötödik évad modelljét vinnék tovább. Azt nem tudni, hogy hány epizódban gondolkoznak, de azt igen, hogy sokkal filmszerűbb megvalósítást szeretnének, így az epizódok hossza is ennek megfelelő lesz.