Beyoncé meghódította a mozikat, az új Godzilla-film nagy meglepetést okozott

A Renaissance: A Film by Beyoncé, a Beyoncé által írt, rendezett és producerelt koncertfilm a nyitóhétvégén 21 millió dollárral vezette az amerikai jegypénztárakat.

Ez a jegybevétel a koncertfilmek egyik legjobb debütálása, és csatlakozik Taylor Swift - The Eras Tour című filmjéhez (messze a legnagyobb bevételt, 92,9 millió dollárt produkált), a 2008-as Hannah Montana & Miley Cyrus: Mindenből a legjobbat koncert (31,1 millió dollár), a 2011-es Justin Bieber: Jackson: This Is It-hez (23,2 millió dollár).

A forgalmazó AMC Theatres szerint két évtizede ez az első alkalom, hogy egy film több mint 20 millió dollárral nyitott a hálaadást követő hétvégén, amely köztudottan gyenge mozis időszak.

"Ez kiváló hazai nyitás egy koncertfilmtől" - mondta David A. Gross, aki a Franchise Entertainment Research nevű filmes tanácsadó céget vezeti - "Vannak természetes összehasonlítások Taylor Swift legutóbbi filmjével, de itt nagyon különböző művészekről és közönségekről beszélünk".

A tengerentúlon a Renaissance elmaradt az előrejelzésektől, és 94 területen mindössze 6,4 millió dollárral nyitott. Globálisan a film 27,4 millió dollárt keresett.

Swift The Eras Tour-jához hasonlóan, amely október óta 250 millió dollárt hozott világszerte, a Renaissance is egyedülálló, mivel nem egy hagyományos stúdió, hanem az AMC Theatres forgalmazza. Beyoncé a jegybevételek nagyjából 50 százalékát viheti haza, a fennmaradó bevételeket a kiállítók megtartják, az AMC pedig egy kis terjesztési díjat kap. Természetesen a mozijegyek eladása meg sem közelíti a turné tényleges bevételét, amely a hírek szerint világszerte elképesztő, 579 millió dolláros bevételt hozott.

Egy másik újonc, a Godzilla Minus One című idegen nyelvű sci-fi akciófilm nagy meglepetésre a harmadik helyen végzett 11 millió dollárral, 2.308 mozivásznon. Ez erős kezdés a 15 millió dolláros költségvetésű filmnek, amely Japánban már 23 millió dollárt keresett.

A Toho International támogatja a filmet, amely máris túlszárnyalta a forgalmazó legutóbbi amerikai bemutatójának, a 2016-os Shin Gojira című filmnek a mozis bevételét (összesen 2 millió dollár).

"Ezek a hazai bevételi számok nem érik el a nyugati produkciók szintjét" - mondja Gross, utalva a Warner Bros. legutóbbi szörnyfilmjeire, mint például a nagy költségvetésű Godzilla Kong ellen - "De ez egy igazságtalan mérce. Ez egy külföldi film."

dokumentum | zenés

Ez a turné sikeresen teljesített 56 koncertet 39 városban, 12 országban. A filmadaptáció exkluzív betekintést nyújt a kulisszák mögé, bemutatva Beyoncét a kettős szerepében... több»