Bohém rapszódia: Megérkezett a végleges előzetes

Megérkezett a Bohém rapszódia végleges előzetese – ami még arról is lerántja a leplet, amit eddig sokan hiányoltak a film kapcsán, vagyis kiderül belőle, hogyan kezeli a film Freddie Mercury szexualitását.

Nem mintha ez lenne a történet legfontosabb része, de kikerülhetetlen és kihagyhatatlan abból a szempontból, amennyire az ezzel való folyamatos küzdelem meghatározta a legendás énekes életének mindennapjait. Mercury AIDS-ben halt meg – betegségét sokáig titkolta a nyilvánosság elől, de utolsó klipjük forgatásakor még hajlandó volt a kamerák elé állni, hogy méltó módon köszönhessen el milliós rajongótáborától. Halálakor szerte a világon meggyászolták – és sokak szerint a modern rock egyik legnagyobb és legjelentősebb ikonjától kellett akkor elköszönnünk.

A Queen zenekar és Mercury életéről szóló film már hosszú évek óta készült, és a produkció idén végre elnyerte végleges formáját. Az első kritikák rendesen megoszlanak a filmről, miszerint sokak szerint túl Wikipedia-ízű, míg mások nagyban dicsérik, hogy milyen hűen próbálja meg követni az eredeti események, ám abban majdnem mindenki egyetért, hogy Rami Malek jó eséllyel pályázik a következő Oscarra, mint Mercury.

A filmet hivatalosan Bryan Singer rendezte, ám tőle egy ponton meg kellett válnia a producereknek, mert a forgatáson tanúsított viselkedése tarthatatlanná vált, így helyette Dexter Fletcher fejezte be a filmet, akinek nagy gyakorlata van a megtörtént események alapján készülő filmek terén – többek között ő rendezi az Elton John életéről készülő Rocketman című filmet is.

Malek mellett olyan nevek tűnnek fel a filmben, mint Aidan GillenJoseph MazzelloLucy BoyntonAllen LeechTom HollanderBen Hardy és  Mike Myers, és természetesen elhangzanak benne az együttes legsikeresebb számai – a finálét pedig a zenekar Wembley stadionban adott Live Aid koncertje jelenti majd.

Íme a végleges előzetes: