Már a mozikban az év legnagyobb francia sikerfilmje, mely a bevételeit tekintve még a Jokert is lekörözte Franciaországban, és továbbra is 100 százalékos értékelésen áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon. Nicolas Bedos filmjének premierje kapcsán cikkünkben összegeztük, amit érdemes tudnotok a filmről.

A történet szerint az idősödő francia házaspár párkapcsolati válságot él át. A feleség harsány és magabiztos, a férj pedig egyre inkább belesüpped a kétségbeesésbe és önsajnálatba. Fiának egyik barátja sikeres és különleges vállalkozást vezet: időutazást kínál ügyfeleinek. Színészek, díszletek bevonásával megteremti a kiválasztott kor hangulatát és körülményeit, és a méregdrága árat kifizető időutazó addig élvezheti a 18. század vagy éppen a második világháború tökéletesen újrateremtett közegét, amíg a pénztárcája bírja. A fiatalember felajánlja az egyre letörtebb férfinak, hogy egy napra visszamehet a múltba egy általa választott napra… Melyik napot választja vajon? Vissza akar-e majd térni a jelenbe? Megmentheti-e ez az időutazás a házasságát?

A film rendezői székét Nicolas Bedos foglalhatta el (Adelmanék titka, Boldog idők), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Fanny Ardant, Pierre Arditi, Denis Podalydès, Lizzie Brocheré és Constance Gay. A forgatókönyvet Nicolas Bedos szerezte.

Íme 6 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A film forgatása 2018. szeptember 25. és november 28. között zajlott Párizsban.
  • A filmet 8 perc 22 másodperces álló ovációval fogadta a Cannes-i Filmfesztivál közönsége.
  • A filmet a világ legnívósabb filmfesztiváljain is bemutatták, egyebek mellett Torontóban, Hamburgban, Cannes-ban és Londonban is.
  • A Boldog időkre a premierjét követő egy hétben 565 429 mozijegyet értékesítettek, ezzel a produkció a francia mozik elmúlt 25 évének legerősebb nyitását produkálta, megelőzve ezzel egyebek mellett a 2019-es Jokert is.
  • A film világpremierje a 2019-es Cannes-i Filmfesztiválon volt.
  • A Boldog idők kiváló kritikai fogadtatásban részesült. A film jelenleg 100 százalékon (!) áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2019. november).

Hazai premierdátum: 2019.12.26.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: