BRÉKING: Jön a Joker 2!

Hiába szóltak arról a hírek korábban, hogy Joker történetét egy darab szólófilm dolgozza fel, ha egy alig néhány millióból forgatott film bevételei átlépik az 1 milliárdot, ott a piaci igények diktálják a feltételeket. Jön a Joker: Kétszemélyes téboly!

A Joker az utóbbi hetekben állandó beszédtémát biztosított a filmet sajtóban, kezdve az előbb igen pozitív, majd meglehetősen vegyessé váló kritikai fogadtatáson, az Arany Pálmán át a bevételi rekordokig, és úgy tűnik, a hájp továbbra sem fog alábbhagyni.

A The Hollywood Reporter értesülései szerint a Warner máris hozzálátott a Joker: Kétszemélyes téboly fejlesztéséhez, melynek rendezői és társírói feladatait ezúttal is Todd Phillips látja majd el, de szintén visszatér Scott Silver író is a csapatba.

Bár arról nem szólnak a hírek, hogy Joaquin Phoenix ismét bevállalná a DC ikonikus nemezisének szerepét, de a színész korábbi interjújában már utalt arra, hogy Philips-szel fontolgatják a folytatás lehetőségét.

A Joker múlt héten lépte át az 1 milliárdos bevételt világszerte, amivel minden idők legjövedelmezőbb (költségvetés/bevétel) produkciója lett, és új csúcsot állított be a korhatáros filmek mezőnyében is.

Via THR