Steven Knight, a Birmingham bandája alkotója a Birmingham Worldnek nyilatkozva megerősítette, hogy jön a Peaky Blinders-film (Birmingham bandája), méghozzá a friss Oscar-díjas Cillian Murphyvel! Tommy Shelby tehát visszatér!

A sorozat eredetileg a BBC Two-n mutatkozott be a tengerentúlon, de miután felkerült a Netflixre, a népszerűsége robbanásszerűen megnőtt. A finálé 2022 áprilisában került adásba, de Knight sosem titkolta, hogy filmben szeretné folytatni a történetet.

"Pontosan tudom, hogy miről szól a film. És tudom, hogy milyen történeteket fog elmesélni" - mondta az alkotó az Esquire-nek még a sorozat fináléjának sugárzása előtt. Knight azt is elárulta, hogy Murphy "biztosan" visszatér, és a film forgatása idén szeptemberben kezdődik:

"Határozottan visszatér a filmben. Szeptemberben forgatjuk, Digbethben" - erősítette meg Knight.

Murphy visszatérése Tommy Shelby szerepében nem igazán meglepetés, tekintve, hogy az Oppenheimer sztárja már régóta hangoztatta, hogy szívesen szerepelne egy Peaky Blinders-filmben, ha a forgatókönyv elég méltó lenne hozzá [mármint egy filmhez].

"Ha több történet van benne, szívesen megcsinálnám" - mondta Murphy tavaly a Rolling Stone U.K.-nak egy lehetséges Birmingham bandája-filmről - "De jónak kell lennie. Steve Knight 36 órányi tévéfilmet írt, és mi nagyon magas minőségről indultunk el. Nagyon büszke vagyok arra az utolsó évadra. Szóval jogosnak és indokoltnak kellene éreznem, hogy még többet csináljak."

Ezen kívül a színész éppen a múlt hónapban ezt nyilatkozta az Irish Starnak: "Mindig is azt mondtam, hogy ha Knight olyan forgatókönyvet szállít, amiről tudom, hogy képes rá - mert ő egy fenomenális író -, akkor ott leszek. ... Ha az 50 éves Tommy Shelbyt akarjuk nézni, én ott leszek. Csináljuk meg."

A Variety's Actors on Actors című műsorában Murphy és Margot Robbie tavaly egy beszélgetés során megemlítette a sorozatot. A színésznő egy lehetséges spinoff filmről kérdezte Murphy-t, aki már akkor is így felelt: "Nyitott vagyok az ötletre. Mindig is úgy gondoltam, hogy több történetet lehetne elmesélni."

A film egyelőre nem kapott premierdátumot.

dráma | krimi

A világ nagy nehézségekkel néz szembe - a gazdasági világválság javában tombol, és a fasizmus csillaga is emelkedőben van. Mindeközben Tommy Shelby saját démonaival néz... több»