Darth Vader visszatér, megvan a Han Solo-film rendezőjeA kép forrása: Lucasfilm

Az utóbbi időkben nem vagyunk híján a Star Wars franchise-zal kapcsolatos információknak, a mai nap rögtön kettő fontos hír is befutott.

Mint az már korábban is kiderült, a jelenleg is készülő Star Wars antológiafilmekben számos klasszikus karakter is visszatér majd. Közéjük tartozik többek Boba Fett és Han Solo is, akik önálló egészestés filmmel is meghódíthatják a mozivásznakat, de a legfrissebb információk szerint Darth Vadert is viszontláthatjuk majd. Ezek szerint a kultikus karakter már az első spin-offban, a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet -ban is fel fog tűnni, arra azonban mérget vehetünk, hogy nem a főellenség képében tűnik majd fel.

A BDM értesülései szerint mindenesetre borítékolható, hogy legalábbis hologram képében számíthatunk Vader megjelenésére. Bár ezt egyelőre nem erősítette meg a Disney, azonban mivel a Rogue One egy olyan osztagról szól majd, akik azt a feladatot vállalják magukra, hogy ellopják a Halálcsillag terveit, egyáltalán nem lenne valószerűtlen, hogy valamilyen formában Darth Vader is szerepet kapjon. A Gareth Edwards rendezésében készülő film forgatási munkálatai a következő hetekben kezdődnek meg, míg a film premierje 2016. december 16-án esedékes.

A másik jelentős hír, hogy A Lego-kaland direktorai, Chris Miller és Phil Lord kapták meg az önálló Han Solo-film rendezésének lehetőségét. Ezt maguk a rendezőpáros tagjai is megerősítették.

„Bizonyos mértékben mindenképpen kockázatot fogunk vállalni, hogy friss élményt nyújtsunk a közönségnek, de megígérjük, hogy hűek maradunk azokhoz a karakterekhez, akik oly sokat jelentenek számunkra. Ez maga a megtestesül álom!”- árulták el. Az egyelőre cím nélküli Han Solo-film 2018. május 25-én debütál a mozikban.