David Lynch dobbantott, mégsem készíti el a Twin Peaks folytatásátA kép forrása: American Broadcasting Company (ABC)

David Lynchnek elege lett, és anyagi okokra hivatkozva visszalépett a kultikus sorozat, a Twin Peaks folytatásától.

Hosszas tárgyalássorozatot követően immáron biztossá vált, hogy David Lynch és Mark Frost nem folytatja a 24 éve parádés sikereket elért sorozatukat. Lynch a Twitterén közölte a dolgot a rajongóival:

"Egy év és négy hónap tárgyalás után kiszálltam, ugyanis úgy éreztem, nincs elég pénz arra, hogy abban a formában írjak meg a forgatókönyvet, ahogy azt meg kellene."

A magyarázat tehát egyszerű: a Showtime nem ajánlott akkora összeget, mellyel elégedett lett volna.

Bár a döntés meglepő, az ügy szálai messzire vezetnek. A rendező már hónapokkal ezelőtt arról beszélt, hogy bizonyos problémák merültek fel a sorozat kapcsán, március elején pedig az egyik nyilatkozatában már meglehetősen borúsan látta a széria jövőjét:

"Nem vagyok meggyőződve róla, hogy lesz belőle valami" - mondta a rendező a Between Two Worlds kiállítás brisbane-i megnyitóján, amikor az egyik újságíró a rebootról kérdezte.

Némi bizakodásra adhatott okot, amikor Lynch nem sokkal a szóban forgó interjú után az ABC News The Mix című műsorában pozitív fejleményekről beszélt, épp ezért mostani bejelentése hidegvízként érte a rajongókat, akik azonnal petíciót indítottak, hogy megmentsék a sorozatot.

A szériát ettől még nem kell temetni, ugyanis a Showtime már eddig is elég energiát fektetett bele a dologba, így elég valószínűtlen, hogy teljesen elvessék a projektet.